Frissen Fejérből

2021.05.19. 07:05

A szaporodás ideje zajlik a Velencei-tavon

Mostanában már ívnak a keszegek és az ezüstkárászok is, a horgászokat arra kérik, ha lehet, ne zavarják őket, az nem volna sportszerű.

Tihanyi Tamás

A pákozdi Makó Iván csónakból volt eredményes

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nyárias meleggel indult az esztendő 19. hete, majd a hét közepétől jobbára már szeles, esős idő nehezítette a horgászatot – kezdte az elmúlt időszak értékelését Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. – A békéshalak közül a keszegek és ezüstkárászok aktívan táplálkoztak, a pontyok viszont inkább csak a hét első, melegebb időszakában voltak étvágyuknál – tette hozzá lapunk megkeresésére.

A pákozdi Makó Iván csónakból volt eredményes
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szakember továbbá elmondta: a ragadozók közül továbbra is a balin volt a leggyakoribb zsákmány a horgokon, azonban a süllő, a harcsa és a csuka csak ritkán kapta el a neki szánt csalihalat vagy műcsalit. A lassan melegedő vízben néhány keszegféle és az ezüstkárász is elkezdett ívni a nádasok közelében. Bár tilalmi idő nem védi ezeket a halfajokat, a szaporodási tevékenységük közben zavarni és horgászni rájuk egyáltalán nem volna etikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában