maximum 15 fő

2021.05.27. 07:00

Sóstói beléptetőkapu létesült a biztonságunk érdekében

A székesfehérváriak körében is népszerű sétahelyszín a Sóstó Természetvédelmi Terület, és sokan lépcsőznek fel a stadion melletti kilátóba, hogy madártávlatból is megcsodálják a környéket.

FMH

A jövőben beléptetőkapun keresztül lehet felmenni a létesítménybe, amelyre biztonsági okokból van szükség, ám a közkedvelt torony továbbra is díjmentesen látogatható. A berendezés azt biztosítja, hogy egyszerre ne tartózkodjon fent 15 főnél több. A kapu a belépő személyeket számolja, valamint a későbbiekben mellette kijelzőn is megjelenik majd, hogy hányan vannak már fent a toronyban, mely igen hasznos információ, hiszen a többszemélyes csoportok és családok esetében a tervezhetőséget biztosítja. Áramszünet esetén a kapu már senkit nem enged be, ám a kifelé menőknek nyitva áll.

A Városfejlesztési Kft. tájékoztatása szerint a 2021. május 22-i, előző hétvégétől egy hónapon keresztül próbaüzemben működik a beléptető, amelyet addig folyamatosan tesztelnek. A működtetők a visszajelzéseket is várják a [email protected] elektronikus címre, hogy a kapurendszer az igényekhez legjobban igazodó működési rendben tegye biztonságossá mindenki számára a kilátó használatát. A kilátó április 1-jétől szeptember 30-ig naponta reggel 8 és este 8 óra, október 1-jétől március 31-ig pedig naponta reggel 8 és este 6 óra között tart nyitva, azonban a fenntartó az időjárási körülmények változásával és annak figyelembevételével – tehát veszélyes erősségű szél vagy vihar esetében – az itt részletezett nyitvatartási renden módosíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában