Frissen Fejérből

2021.04.16. 19:58

Új világítást kapott a Bodajk Sport Egyesület

Pénteken este edzéssel kombinált átadó keretében birtokba vehette a sportegyesület az immár kivilágított pályát, valamint az utánpótlást szállító kisbuszt is.

Palocsai Jenő

Az eseményen részt vevők csodájára jártak az átadott új kivilágításnak a pályán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szokásoktól eltérően kissé késői időpontra szervezték az átadást Bodajkon. Az esti fél nyolcas kezdésnek megvolt az oka, ugyanis a Roneko Kft. felajánlásából elkészült az új világítás. Eddig csak a kisebb edzőpályán zajlott villanyfény melletti felkészülés, ám mostantól a nagypályán sem kell abbahagyni a játékot, ha a Bakony mögé hanyatlik a nap. Az adakozó cég tulajdonosa, Nemes Ferenc is megjelent az átadáson, ahol elmondta: – Bár nem teljesen új a berendezés, de már most is 90 százalékos. Később, ha elvégzünk egy sorcserét az izzók között, teljes erejével ragyog majd.

Nemes Ferenc mindig fontos szereplője, illetve nagy támogatója volt a sportnak, és erről most ismét tanúbizonyságot tett. Mint kiderült, a világításhoz szükséges eszközök nemrég még egy másik focipálya szélén álltak. A már említett cég magára vállalta a pályavilágítás szakszerű bontását, szállítását és a bodajki helyszínen történő felállítását és beüzemelését is. A lámpák és kandeláberek, elosztók teljes rendszeréből álló felajánlás értéke bruttó 25 millió forint körül mozog.

Az eseményen részt vevők csodájára jártak az átadott új kivilágításnak a pályán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azért a Bodajk Sport Egyesületnek is volt vele egy kis dolga, ugyanis a hatalmas fényforrásoknak óriási az áram­felvételük, így meg kellett erősíttetni a rendszert az áramszolgáltatóval.

Törő Gábor is jelen volt az eseményen. Az országgyűlési képviselő kihasználta a lehetőséget, és focizott is a reflektorok fényében, majd beszédében méltatta a vállalkozót nagylelkűsége miatt. Hozzátette, hogy reméli, ez a fejlesztés is tovább erősíti a közösség összetartását.

Mostantól tehát sötétedés után is játszhatnak a bodajki focisták, ám nemcsak hazai pályán kell helytállniuk, hanem idegenben is. Az utánpótlás szállításához mindenképpen szükség volt személyszállító eszközre, így a Magyar Falu Program segítségével megvásárolt a sportegyesület egy kilencszemélyes Fort Transit kisbuszt, ötmillió forint értékben, mondta Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere.

A használt járművet ötmillió forintért sikerült beszerezni, és pénteken este a pályavilágítással együtt adták át a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában