Frissen Fejérből

2021.04.16. 11:30

Győzött a lakosság! A virágágyás helyett a járdán át vezet a kábelnyomvonal a Tolnai utcában

A lakók, az önkormányzati képviselő és a városgondnokság összefogása eredményesnek bizonyult. Öt virágágyást mentettek meg a Tolnai utcában.

Héjj Vivien

Hamarosan a munkálatok végére érnek, helyreállítják a járdaszakaszt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A palotavárosi társasházak körül rendre virágba borulnak a kiskertek. Hosszú évek kitartó munkájának köszönhető, hogy évelő növények sokaságát csodálhatják a Tolnai utca lakói, akik időt, energiát nem kímélve gondozzák a „panelkertet”.

Az egyik távközlési szolgáltató azonban kis híján megsemmisítette a szépen gondozott területet. A Tolnai utca egyik társasházánál kábeleket fektetett a szolgáltató, az eredeti tervek szerint minderre úgy került volna sor, hogy a virág­ágyásokon keresztül közelítik meg a lakótelepet. Nos, a környék lakói nem nyugodtak bele abba, hogy sok év munkája ilyen könnyen kárba vesszen. Minden erejükkel kiálltak a virágoskertek megmentéséért. Elsőként a városrész önkormányzati képviselőjétől, Farkas Lászlótól kértek segítséget, aki a lakók mellé állt.

Hamarosan a munkálatok végére érnek, helyreállítják a járdaszakaszt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nyitottak voltak a változtatásra

– Összehívtam a városgondnokság szakembereit, a kivitelezés vezetőit és a helyszínen a lakókkal egyeztetve megállapodtunk egy kompromisszumos megoldásban, amivel megmentettünk öt gyönyörűen kialakított virágágyást – kezdte Farkas László képviselő. – Az előzetes tervek a virágoskerteken keresztül vitték volna a nyomvonalat. Egy tervmódosítással sikerült megoldani, hogy a virágágyások megmaradjanak. Megkerülték a kerteket, így a járdák alatt vitték a nyomvonalat a szakemberek. A kivitelezőnek elfogadott, engedélyezett tervei voltak, de szerencsére nyitott volt a változtatásra, maximális korrektséggel jártak el, még úgy is, hogy ez számukra pluszköltséget jelentett, mivel így betont kellett törni, nem földet ásni.

A munkálatok jelenleg is folynak, de már közel a befejezés, a járda helyreállítása. Üröm az örömben, hogy sok járdaszakaszt felújított már az önkormányzat a korábbi években, így azok a mostani felbontás és helyreállítás után már nem lesznek olyan egységesek, mint korábban – de a cél legalább közös volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában