Frissen Fejérből

2021.04.14. 13:00

Rendezik a plébánia körüli területet, és szemétszedési akciót is tartanak Abán

A legutóbbi melegebb időjárás a városban is meghozta a cselekvőkészséget – több esemény is történt, történik a napokban helyi szinten, Aba szépségét szolgálva.

Korondy Tamás

Megtörténtek a földmunkálatok a füvesítéshez a helyi plébánia körül

Fotó: Abai önkormányzat

Ahogyan arról már korábban is többször cikkeztünk, a múlt év őszén elkezdődött a katolikus plébánia körüli terület rendezése.

– Akkor elsőként a bokrokkal benőtt hátsó kerítést cserélte önkormányzati segítséggel a plébánia, illetve a leromlott betonalapú kerítést bontották el. Most a terület a tervek szerint új, friss füvet kap. Az ehhez kapcsolódó földmunkák történtek meg nemrégiben az Élő Aba Együttműködés anyagi támogatásával – fogalmazott a polgármester.

Mikula Lajos hozzátette, hogy a plébánia körüli területet felszántották és talajma­rózták, így az már elő lett készítve a magágyazáshoz, a későbbi füvesítéshez.

– Azt megelőzően még lesz kétszeri gyomirtás, hogy a tarack és az oda nem való, a későbbi füvet veszélyeztető gyomok kivesszenek a területről. Így várhatóan az ősszel kerülhet sor a fű vetésére – mondta el a vezető, aki hangsúlyozta, a plébánia körüli területrendezés is része annak a munkának, amely a település központi részén levő egyházi ingatlanok rendbetételét célozza.

Megtörténtek a földmunkálatok a füvesítéshez a helyi plébánia körül
Fotó: Abai önkormányzat

Ezzel majdnem egy időpontban egy másik, inkább társadalmi jellegű, de leg­alább ilyen hasznos dolog már eseménnyé nőtte ki magát Abán.

– Nemrégen Orosz Ferenc abai lakos egy felhívást tett közzé a közösségi oldalon, melyben a tisztább Abáért szervez április 18-ra egy szemétgyűjtési akciót az Aba–Soponya út abai szakaszára – tette közzé a felhívást a kisváros önkormányzata, amelyre ennek következtében már több mint száz abai polgár jelentkezett.

A kezdeményezéshez Aba város önkormányzata is örömmel csatlakozik és támogatja, ezért konténerrel, szemeteszsákokkal, teherautóval járul hozzá az akcióhoz, tudtuk meg az önkormányzattól. A szemétszedési akcióra a találkozó április 18-án 10 órakor lesz a Hősök terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában