Frissen Fejérből

2021.04.28. 07:20

Ráckeresztúr is csatlakozott a Közösségek hete programsorozathoz

Május 7-ig lehet regisztrálni a Közösségek hete rendezvénysorozatra. A programhoz idén is csatlakozik a ráckeresztúri Könyvtári, Információs és Közösségi Hely is.

Gajdó Ágnes

A fotó 2017 májusában, az Időutazás a múltba című szabadtéri kiállításon készült

Fotó: Gajdó Ágnes-archív

Egy évvel ezelőtt minden rendezvényszervezőnek főtt a feje, hogyan is szervezzen bármilyen közösségi programot az online térben. Új volt mindenkinek a helyzet, de azért sikerült megoldani. Ha csak szerényebb részvétellel is, de fontos, hogy legyenek programok, fontos, hogy legyen lehetőség a településen élők megszólítására.

A Közösségek hete évek óta lehetőséget teremt arra, hogy az egy községben élők kissé közelebb kerüljenek egymáshoz. Immár ötödik éve rendezik meg az országszerte nagy népszerűségnek örvendő programsorozatot, amely a közösségek fontosságára, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet. A május 10. és 16. között zajló sorozat mottója: „Egy szívvel, egy lélekkel!” Erre az alkalomra a ráckeresztúri könyvtár is készül, két programmal várják az érdeklődőket – egyelőre csak az online térben. A legismertebb közösségi oldalon megtalálható a könyvtár oldala is, ott lesznek elérhetők a feladatlapok, illetve ott lehet majd megnézni a csipeszes videót.

A fotó 2017 májusában, az Időutazás a múltba című szabadtéri kiállításon készült
Fotó: Gajdó Ágnes-archív

Csüngjenek csodás csipeszek címmel ugyanis a könyvtár lepke- és méhecskegyűjtő akciót szervez, ami azt jelenti, hogy a könyvtár előtti kerítésre bárki felcsíptetheti az általa készített repülő lényt, jelezve, hogy a tavaszi sokszínűség és megújulás híve. Az óvodások mindenképp csatlakoznak (elsőként a Pillangó és a Méhecske csoport), de a szervezők másoktól is várnak csodás csipeszeket.

A másik program a települési értéktárhoz kapcsolódik. Olyan totót tölthetnek ki az érdeklődők, amely nemcsak triviális kérdéseket tartalmaz: a helyes megfejtőknek bizony nyomozniuk kell, akár az interneten is, ha helyesen szeretnének felelni egy-egy kérdésre. Aki sikerrel veszi az akadályt, meglepetésajándékban részesül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában