Frissen Fejérből

2021.04.13. 13:30

Sárbogárdi nyári kirándulások és táborok terveiről

Az önkormányzat, illetve a képviselő-testület jogkörében eljárva a sárbogárdi polgármester, Sükösd Tamás pályázatokat hirdetett nyári táborozások, kirándulások támogatásának elnyerésére.

Majer Tamás

A tervbe vett nyári táborok résztvevői természetesen nemcsak a sárbogárdi etikettet, a mindenhol alap városi közlekedés szabályait tanulhatják meg; a kikapcsolódás lehetősége is elsődleges

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pályázatok célja: támogatásban részesíteni a sárbogárdi lakóhelyű 3-14 éves korosztály nyári táborozását, kirándulását úti-, étkezési és szállásköltség kiegészítésével, valamint belépőjegyek vásárlásához való hozzájárulással.

Támogatásban részesíthetők egyfelől a sárbogárdi székhelyű, telephelyű, bíróság által nyilvántartásba vett alapítványok, amelyek a sárbogárdi fiatalok érdekében megvalósuló nyári programhoz, tevékenységhez kérik a támogatást. A másik, egyező célú pályázatban a nevelési-oktatási intézmények, nyilvántartásba vett civil szervezetek, egyházak alkotják a lehetséges kedvezményezettek körét.

A két pályázat keretösszege egyaránt 800 ezer forint. A pályázatok benyújtásának határideje: április 22. 16.00 óra. A kérelmeket a sárbogárdi polgármesteri hivatalba várják. Bővebb információt Tóth Teréz Márta, a polgármesteri hivatal szervezési csoportvezetőjétől kérhetnek a pályázni kívánók.

A tervbe vett nyári táborok résztvevői természetesen nemcsak a sárbogárdi etikettet, a mindenhol alap városi közlekedés szabályait tanulhatják meg; a kikapcsolódás lehetősége is elsődleges
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy másik önkormányzati határozat arról szól, hogy közművelődési megállapodás jött létre az önkormányzat és a Rétszilasért Egyesület között, melynek értelmében április 1-jétől a Rétszilasi Klub (Sárbogárd-Rétszilas, Fehérvári út 95.) üzemeltetését, közművelődési feladatellátását az egyesület végzi. Az önkormányzat ebben az évben 390 ezer forintot biztosít az egyesületnek. A megállapodás kitér arra is, hogy a jövőben a támogatás összege a mindenkori költségvetés készítésekor külön tárgyalási alapot képez, ám az összeg nem lehet alacsonyabb az ideinél. Ehhez hozzá kell számolni azt, hogy az idei támogatás tört összeg, hiszen az év első három hónapjára nem járt; vagyis a jövő évi minimumösszeg 520 ezer forint.

Az egyesület feladata gondoskodni többek között a városrész közösségi életének szervezéséről, a hagyományőrzésről, szórakozási lehetőségekről, ünnepek megtartásáról.

A Rétszilasi Klubot a sárbogárdi önkormányzat 2026. február 28-ig adta át működtetésre a Rétszilasért Egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában