Koronavírus Fejérben

2021.04.13. 07:00

Újabb oltóhelyek lesznek Fejérben – 170 ezer feletti oltást kaphatott meg a helyi lakosság

A múlt hetet vasárnap 1500 oltás beadásával zárta a Fejér megyei kórház. Ezen a héten újabb kört vonnak be az oltási tervbe, s megkezdik a vakcinázást a velencei és a bicskei rendelőkben is. Az intenzív osztály még mindig rendkívül telített, de a halálozási arány talán nem emelkedik tovább – reménykedik a hírlap által megkérdezett szakember. Így több konténerre sincs szükség a patológia mellett…

S. Töttő Rita

Önkormányzati intézmények is csatlakoztak az oltási helyszínekhez

Fotó: Archív / Pesti Tamás (FMH)

Jelentős eredményeket tudhat maga mögött Fejér megye azzal, hogy 170 ezer feletti oltást kaphatott meg mostanáig a helyi lakosság. Ezzel a statisztikával „egészen jól állunk” – fogalmazta meg Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Covid19 munkacsoportjának vezetője a Fejér Megyei Hírlapnak. A helyzet azért még mindig elég sötét, mint kiderült, nem kevés a beteg, és az intenzív osztály is meglehetősen telített. E téma kapcsán merült fel a kérdés a patológia mellett található két hűtőkonténerről, amelyek az elhunytak méltó tárolását szolgálják. Egyes pletykák szerint ugyanis már ezek sem elegendőek a feladat ellátására – ezt Reiber határozottan cáfolta. Azt mondja: jelenleg nincs többre szükség, sőt, most úgy néz ki, hogy talán a halálesetek sem fokozódnak, inkább némi csökkenés észlelhető.

Önkormányzati intézmények is csatlakoztak az oltási helyszínekhez
Fotó: Archív / Pesti Tamás (FMH)

A héten tart ülést a megyei oltási bizottság, ahol a következő hetek tömeges oltási rendjét tárgyalják. Az már biztos, hogy újabb oltóhelyek csatlakoznak a meglévők mellé. A kórházi oltóhelyek mellett ugyan eddig is működött Móron, Csákváron, Sárbogárdon és Enyingen is oltóhely – most ez kiegészült Bicskével és Velencével, tehát ezekben az önkormányzati rendelőkben is megkezdődik a héten az oltás.

Ismét sorra kerülnek a pedagógusok is

Reiber István szerint „az egyéb oltóhelyeken, rendelőkben és a folyamatosan dolgozó háziorvosok által lefedődik az oltás”. A jelenlegi tervek szerint ezen a héten folytatódik a lakosság immunizálása: a második körös oltások, illetve a várandós, szoptatós kismamák oltása és a pedagógusok következő köre kerül sorra.

A múlt hetet vasárnap 1500 vakcina beadásával zárta a kórház – tette hozzá a munkacsoport-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában