Frissen Fejérből

2021.04.28. 09:00

Javában zajlik az óvodai beiratkozás Fehérváron

Ma, szerdán van az utolsó nap Fehérváron az óvodai beiratkozásra. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, gördülékenyen működik az online rendszer, a személyes jelenlétet csupán néhány szülő igényelte.

Héjj Vivien

Fontos a tehetségazonosítás, tehetséggondozás

Forrás: Pixabay

– Rugalmasan és jól működik a rendszer, folyamatosan jönnek az e-mailek, a körzetesek és a körzeten kívüliek is online jelentkeznek. Eddig két szülői megkeresés volt a személyes beiratkozással kapcsolatban, és egy-két beiratkozási lap a postaládába is érkezik – osztotta meg tapasztalatait Oláhné Wágner Erika, a Tolnai Utcai Óvoda intézményvezetője. Mint mondta, az első napon körülbelül negyvenen jelezték beiratkozási szándékukat, a második nap közepéig újabb harminc jelentkezés érkezett.

Hasonló tapasztalatokról számolt be Neubauer Jánosné, az Árpád Úti Óvoda intézményvezetője is. Az online beiratkozás során csupán néhány szülő kért telefonon vagy e-mailben segítséget. Kevesen, de voltak olyanok is, akik éltek a személyes beiratkozás lehetőségével. Másfél nap alatt körülbelül harmincan jelentkeztek az Árpád Úti Óvodába.

A szülők szerdán 18 óráig írathatják be gyermeküket az általuk választott intézménybe online, de igény esetén a személyes ügyintézésre is lehetőség van az óvodával történt egyeztetés után. A gyerekek felvételéről az óvoda igazgatója dönt, a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30. napig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában