Frissen Fejérből

2021.04.01. 18:55

Húsvéti tojáspark Sárszentmihályon

A sárszentmihályi önkormányzat kezdeményezésére a Csicsergő Óvoda, a Tipegő Bölcsőde és a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület tojásfákkal, tojáskiállítással, színes díszekkel teli húsvéti tojásparkot varázsolt a községháza szomszédságába.

V. Varga József

Az óvónők is díszítettek az ünnepre

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szépkorúak keresztet is állítottak, melynek feliratból megtudhatjuk, miért is festjük pirosra a húsvéti tojást. A parkban a Bioszféra csoport díszei is megtekinthetők, de a település buszmegállóiban is meglepetés fogadja az arra járókat, a munkába igyekvőket.

Az óvónők is díszítettek az ünnepre
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Tegyünk Együtt Sárszentmihályért csoport egy nyuszit helyezett ki kosárral a húsvéti parkba. Ez az ovisok játékának része, ugyanis kavicsokat festettek, rejtettek el a faluban, melyeket meg kell találni, és a meglelt kavicsok kerülhetnek a kosárba. Az összegyűjtött alkotások később, az óvoda újranyitásakor lesznek megtekinthetők az intézmény udvarában.

 

A tojáspark április 10-éig látogatható a járványügyi rendszabályok betartása mellett. Aki szeretné, saját készítésű–festésű húsvéti tojásait még most is elhelyezheti valamelyik tojásfán vagy a kiállító szekrényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában