Monspart Sarolta emlékére

2021.04.28. 13:14

Fogjuk kézen párunkat és irány a túra!

Múlt hét szombat reggel óta az égi birodalom mezein fut már Monspart Sarolta tájfutó világbajnokunk, aki tájfutásban tizennégyszeres, sífutásban hatszoros magyar bajnok és az OGYIK alapítója.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Katalin / Olvasó

– Lesújtott a hír – mondta lapunknak Szabó Ildikó, Szabadbattyán polgármestere. – Tavaly nyáron léptem be a Monspart Sarolta által alapított Országos Gyalogló Idősek Klubjába (OGYIK), mert a pandémia miatt olyan mozgási lehetőséget kerestem Szabadbattyán lakosai számára, amely eszköz és pénzbefektetés nélkül, bármikor bárki által végezhető, kicsit továbbgondolva, ne csak az időseket, hanem lehetőleg minél több embert megmozgatva. Ennek legjobb módja a gyaloglás – emlékeztetett a polgármester, aki elmondta, hogy rengeteg tanáccsal, tapasztalattal gazdagodott a sportóriás által, hatalmas erővel segítette tervezni a jövőt, és várták Battyánban, hogy eljöjjön…

– Sajnos nélküle, de nem egyedül megyünk tovább, mindig velünk lesz. 2021. május 1-jén, délután a pandémia miatt szűk körben egy rövid megemlékezést tartunk Szabadbattyánban a sportpályán, Mospart egy korábbi munkatársával, majd elindulunk azon az úton, amit ő álmodott meg értünk.

Szabó Ildikó Fejér megye lakóihoz fordult a Hírlapon keresztül: – Mindenkit arra kérek és buzdítok, hogy minél többet gyalogoljon, sétáljon! Emlékezzünk meg Monspart Saroltáról oly módon, hogy 2021. május 1-jén délután sétáljon minél több ember társával, barátjával, unokájával (ügyelve a járványügyi előírásokra)! E felhíváshoz a Fejér Megyei Hírlap is csatlakozik, és kéri a kirándulni indulókat, hogy szelfikkel, fotókkal örökítsék meg a szombati túrát, és ha tehetik, küldjék el a [email protected] címünkre Túra Monspart Sarolta emlékére címmel!

„A mai idősek 20, 30, 40 éve nem sportoltak, 20, 30, 40 kilóval súlyosabbak, mint kellene lenniük, és nem akarnak kimozdulni otthonról. «Magányjárvány» tombol az országban…” „Tessék kézen fogni a férjeket, és jókat sétálni, kirándulni, beszélgetni velük! Aki mozog, az szellemileg is fittebb, tehát mi is jól járunk egy kreatívabb, rugalmasabb és versenyképesebb társsal!” Az idézet Monspart Saroltától való.

Beérkezett fényképek

Zoltán megörökítette a mai túraútvonalukat, melyet az alkalmazása rögzített:

... és szelfit sem felejtett el küldeni:

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Katalin pedig Pusztavámon, a Malomerdőnél készített képeket túratársaival:

Fotó: Katalin / Olvasó
Fotó: Katalin / Olvasó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában