eldől az ügyvezető sorsa

2021.03.17. 11:30

Viharfelhők a velencei szakrendelő felett

Pengeélen táncol a velencei szakrendelő ügyvezetőjének sorsa. A tulajdonos önkormányzatok a napokban döntenek arról, részt vesznek-e a többségi tulajdonos Velence által kezdeményezett visszahívásban.

FMH

A velencei szakrendelőben kialakították az oltópontokat, a héten megkezdődnek az oltások. Közben pedig zajlik a vezető „ügye”

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megírtuk, a velencei önkormányzat kezdeményezte a rendelőintézet ügyvezetőjének visszahívását. Ferencz Péter, a kezdeményező ügyvédjének felszólítására kipostázta a taggyűlés összehívásának dokumentumát a tulajdonosoknak, melyben az áll: a tagok egyetértenek, hogy leváltják őt posztjáról. Erről hoznak döntést a héten az érintettek.

Az ügyvezető elmondta: számára elsődleges most a járvány harmadik hullámának kezelése: múlt héten megkapták a határozatot, melyben a járási szakorvosi intézetet oltóhelyként jelölték ki. Felállították az oltópontot, ütemezett és tömeges oltás végzésére is.

– Felállítottuk az oltópontot ütemezett és tömeges oltás végzésére is, s ugyancsak összeállt az ebben részt vevő csapat is – mondta a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Ferencz Péter, hozzátéve, hogy ez nem könnyű feladat, hiszen náluk is vannak olyan szakemberek, akiknek otthon kell lenni a kis­iskolás gyermekkel. De – tette hozzá – még így is mindenki kiveszi a részét a teendőkből. Majd elmondta: – Mindemellett megkaptam, ugye, a felszólítást a szavazásra, így elindítottam az ülés megtartása nélküli döntéshozatali eljárást. Vagyis kiküldtem azt az előterjesztést, amit Velence önkormányzata készített el visszahívásom kapcsán. Írtam előtte egy rövid értelmező levelet az ügyvédnek, hogy nem kaptam ezekhez a napirendi pontokhoz semmiféle mellékelt anyagot, előterjesztést, dokumentációt. Azt a választ kaptam, hogy nem kell nekem ezzel foglalkozni, minden információ rendelkezésére áll a döntéshozóknak. Így tehát kiküldtem a levelet.

Múlt hét első felében megkapta a felügyelőbizottság elnökének válaszát, melyben pontokba szedve részletezte a felügyelőbizottság tagjainak szavazatait. – A szavazatokhoz fűzött magyarázatokban azt írták, hogy mivel nem kaptak tőlem dokumentációs kiegészítést, ezért gyakorlatilag mindenben az én rovásomra hozták meg a szavazataikat. Vagyis azt a dokumentációt kérték rajtam számon, amit én sem kaptam meg korábban. Az én azonnali felmentésem és Egyed Péter beállítása a helyemre kérdésben az egyik tag nemmel, a másik kettő igennel szavazott. Ezt kérték, küldjem tovább a taggyűlés tagjainak, vagyis az érintett önkormányzatoknak. Ezt meg is tettem egy rövid kommentárral együtt, továbbá nyilvánvalóvá tettem azt is, hogy ez az előterjesztés nem az én kérésem, hanem a velencei önkormányzaté. Ezt múlt csütörtökön küldtem el, s most szombatig van lehetőségük a tagoknak arra, hogy a szavazataikat leadják, nekem pedig 3 napom, hogy ezt összesítsem és tájékoztassam a taggyűlés tagjait.

A velencei szakrendelőben kialakították az oltópontokat, a héten megkezdődnek az oltások. Közben pedig zajlik a vezető „ügye”
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A velencei önkormányzat egy korábbi közösségi oldalas posztjában Egyed Péter doktort jelölte meg már előre Ferencz Péter utódjául. Tudomásunk szerint a doktor Velencén élő, Pusztaszabolcson dolgozó háziorvos és a település alpolgármestere, s korábban dolgozott a velencei szakrendelőben is – tehát a „terep” nem lenne újdonság számára. Megkeresésünkkor nem nyilatkozott, mondván, hivatalos megkeresést még nem kapott a velencei önkormányzattól.

Információink szerint egyébként a többségi tulajdonos Velence önkormányzata akkor is visszahívhatja az ügyvezetőt, ha a többi önkormányzat (Martonvásár, Kápolnásnyék, Nadap, Pázmánd, Sukoró, Vereb és Zichyújfalu) helyén tartaná – hiszen 99,7 százalékos tulajdonrészével erre lehetősége van. Éppen ezért a kérdés inkább az: részt vesznek-e ebben a szavazásban a kisebbségi tulajdonosok, vagy megpróbálják csatatéren kívül rendezni a viszonyokat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában