ismert lehetséges megoldások

2021.03.14. 07:00

Tovább vizsgálják az M8-as autópálya baracsi lehetőségeit

Továbbra is sok kérdés és lehetőség merül fel az épülő M8-as út Baracs települést érintő szakaszával kapcsolatban.

Baráth Eszter

Folyamatos a tanácskozás Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

Az M8-as út baracsi szakaszát érintő lehetőségekről folytatott egyeztetést Varga Gábor, Sárbogárd és térsége ország­gyűlési képviselője, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Várai Róbert, Baracs polgármestere és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakemberei. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője kérdésünkre elmondta, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felajánlotta a baracsi lakosságnak, hogy a Daruszentmiklóst Mezőfalvával összekötő útra egy az M8-as útról vezető kihajtót építenek.

A település lakóit megosztotta a kérdés abban a tekintetben, valóban szükség van-e erre a lehajtóra. Emiatt fogalmazták meg kérésüket, miszerint egy Baracs és Nagyvenyim között húzódó, jelenleg mezőgazdasági útként működő szakasz megerősítése, aszfaltozása, illetve szélesítése lenne ideálisabb. Ezt az elképzelést viszont a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nem tudta kezelni, mondta el Varga ­Gábor.

Elhangzott: a lakosságnak kell döntenie

Ezen események fényében volt szükség az egyeztetésre, melynek keretein belül a NIF szakemberei ismertették a további, jelenleg ismert lehetséges megoldásokat. A szóban forgó terület országgyűlési képviselője kiemelte, a tanácskozás résztvevőivel úgy döntöttek, hogy hamarosan visszatérnek a témával kapcsolatos kérdésekre. Erre a ­megállapodásra azért volt szükség, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai a lehetőségekről további vizsgálatokat készíthessenek. A zrt. felé tett megbízás tartalmazza, hogy a szakemberek olyan, műszakilag, biztonságtechnikailag és financiálisan is megfelelő alternatív megoldásokat dolgozzanak ki a következő egyeztetés időpont­jáig, melyek közül a településen élők választhatnak.

Folyamatos a tanácskozás
Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

Az országgyűlési képviselő, Varga Gábor úgy véli, hogy a végső megoldásról Baracs lakosságának kell döntést hoznia, hiszen leginkább őket érinti a változás. A képviselő közösségimédia-felületén biztosította a településen élőket arról, hogy olyan megoldás biztosan nem valósul majd meg, amellyel a többség nem ért egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában