hagyományteremtés

2021.03.24. 15:00

Tordasi tojásfa és egyéb “húsvétságok”

A Hangya Művelődési Házban a járvány ellenére sem állt meg teljesen az élet. A mindenki számára nehéz időszakban az intézmény falai között, megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett új ötletekkel, valamint már korábban bevált online kulturális eseményekkel igyekeznek fenntartani az érdeklődést.

Kecskés Zoltán

Elsőként a Csohány és a Fazekas család díszítette nagy örömmel a tordasi tojásfát

Fotó: Milichovszky Emőke

Fazekasné Domak Anikó kulturális menedzser-asszisztens kezdeményezésére március 22-től hagyományteremtő szándékkal indult útjára a tojásfa készítése, díszítése. A Sajnovics parkban már a főútról is jól látható, erre a célra kiszemelt fát lehet a családoknak otthon készített, kézműves húsvéti díszekkel szépíteni, gazdagítani április 4-ig. Továbbá szabadon választott technikával készített hímes tojásokat is várnak a szervezők fotón a gyerekektől, amelyeket díjaznak is a kiírók. Ennek beküldési határideje április 2-a, nagypéntek.

– Készülve az ünnepre, a település tojásfáját örömmel díszítik kicsik és nagyok a saját készítésű tárgyakkal, reméljük, ezzel is kizökkenthetjük a családokat a mindennapok lelki nehézségeiből, ezzel vizuális élményt is biztosítva a parkban sétálóknak. A hímes tojás készítése pedig minden gyermek számára jó kikapcsolódás, ezért verseny formájában került meghirdetésre számukra a lehetőség, a művek közül a legkreatívabbakat jutalmazzuk is – meséli a történéseket, terveket Éger László a művelődési ház kulturális menedzsere, megbízott igazgatója.

Elsőként a Csohány és a Fazekas család díszítette nagy örömmel a tordasi tojásfát
Fotó: Milichovszky Emőke

– Hamarosan online programokkal is, videón rögzített előadásokkal folytatódik a „kényszermunka”, nem szeretnénk élmények nélkül hagyni az embereket, s ha ezekkel a kis pluszokkal bevonva a lakosságot sikerül mosolyt csalni az arcokra, mi már boldogok vagyunk. A tavaly országos sikert aratott Tordasi Ifjúsági Kulturális Fesztivál (Ki-Mit-Tud?) karantén változata a költészet napján újra útnak indul online formában, amelyre a hamarosan meghirdetettek szerint várjuk a gyerekek jelentkezését határon innen és túl. Idén is neves zsűri fogja elbírálni a küldött produktumokat, pályaműveket. Az ajándékok átadásával még adósok vagyunk a tavalyi győzteseknek, több eseményre próbáltuk betervezni a méltó körülmények megteremtése érdekében a ceremóniát, amelyet az élet sajnos rendre felülírt, s amelyet igyekszünk minél előbb orvosolni, amint a helyzet lehetővé teszi azt.

Külön köszönetet mondott Éger László Juhász Csaba polgármesternek a töretlen bizalomért, segítségért törekvéseik megvalósításában, valamint valamennyi tordasi lakosnak, akik aktívan részt vesznek kezdeményezéseikben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában