Jó hír!

2021.03.01. 07:35

Sárosd is gyűjti a sütőolajat

A településen három helyszínen lehet a sütőolajat elhelyezni a kihelyezett 240 literes gyűjtőedényzetekben, melyeket a gyűjtőcég a napokban adott át a településnek.

Korondy Tamás

Ebbe a tárolóba kell tenni a használt sütőolajat Fotó: DG

– A gyűjtés 240 literes, rendszeresen tisztított és karbantartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik. Lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben a gyűjtőbe kell helyezni az olajat – írja a közleményben a polgármester.

Hozzátette, a gyűjtőcég minden hasznosítható begyűjtött kilogramm sütőolaj után 25 forint visszatérítést ad egy, az önkormányzat által megjelölt szervezetnek, így a környezetvédelmi előnyök mellett a település némi bevételhez is juthat, mellyel saját intézményeit támogathatja.

Ebbe a tárolóba kell tenni a használt sütőolajat Fotó: DG

– Önkormányzatunk a Sárosd Ifjúságáért Alapítványt jelölte meg támogatandó szervezetként, mely elsősorban a sárosdi gyermekek tanulmányait támogatja ösztöndíj formájában. Ezáltal a leadott olajjal a jövőnket jelentő gyermekek tanulmányainak támogatását szolgálhatják – fogalmazott Dunkl Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában