Rendőrkézen a tettes

2021.03.12. 17:52

Sajnos az utóbbi időben is volt betörés Öreghegyen

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésében egy öreghegyi lakos figyelmeztette a környéken élőket: többször találkozott autósokkal, akik a családi házak udvarait pásztázták. Az elmúlt hetekben valóban történt betörés az érintett helyszínen.

Héjj Vivien

20210312 Székesfehérvár, Prónai utca, betörések. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közösségi oldal hozzászólásaiból sajnos az látszik, mások is találkoztak gyanúsnak tűnő idegenekkel. Az egyik felhasználó már tettlegességről is beszámolt. Állítását a rendőrség is megerősítette.

– A rendőrségre 2021. március 7-én 11 óra 43 perckor bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlen tettes 2021. február 26. és a bejelentés közötti időben behatolt a felújítás alatt lévő, Székesfehérvár, Prónai úton álló, nem körbekerített udvarú ingatlanba, ahol a garázsajtót és a melléképület ajtaját befeszítette, majd onnan kerti bútorszetteket, különféle kerti szerszámokat és gépeket tulajdonított el. Az ügy kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárásban a rendőrök – a széles körű adatgyűjtés és nyomozás eredményeképpen – két napon belül azonosították, majd elfogták és a rendőrségre előállították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közösségi oldalon a Pozsonyi és a Prónai utcát nevezték meg a hozzászólók, akik közül többen találkoztak már olyanokkal, akik az udvarokat pásztázták. Mint megtudtuk, ezen utcákból gyanús járművekkel, személyekkel, vagy vagyon elleni bűncselekménnyel kapcsolatban bejelentés, feljelentés nem érkezett a rendőrségre.

Ezen túlmenően a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi vagyonvédelmi intézkedések megtételére hívja fel az ingatlantulajdonosok figyelmét: „Azok, akik otthonukat elhagyják, minden esetben győződjenek meg arról, hogy valóban jól bezárták-e a nyílászárókat, valamint lehetőség szerint védjék ingatlanukat elektronikus vagy mechanikus biztonságtechnikai eszközökkel. Amennyiben gyanús személyek, idegen gépjárművek mozgását észlelik, jegyezzék fel a gépkocsi rendszámát, illetve a gyanús alakok személyleírását, és jelezzék azt a rendőrségnek! Fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, a szomszédok biztonságára, értékeinek védelmére is! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában