Megújul kilenc buszmegálló is

2021.03.12. 07:30

Régóta várt útfelújítás vette kezdetét Sáregres belterületén

Elkezdődött a 6307-es számú út felújítása Sáregres község belterületén. Egy több mint félmilliárd forintos beruházásról van szó, amely a Magyar Falu Program része.

Majer Tamás

Zajlik a munka Sáregresen, várhatóan július közepéig

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Régóta vártuk ezt a felújítást, ez rendkívül nagy lehetőség arra, hogy javuljon az életminőség Sáregresen. Nagyon indokolt volt már ez a munka, örömmel fogadjuk, hogy most megvalósul – nyilatkozta lapunknak Albertné Tiringer Mária, Sáregres polgármestere.

A munkaterület átadásán a polgármester arról beszélt, hogy az érintett szakaszon az elmúlt közel öt évtized során alig történt felújítás, így sok úthiba keletkezett rajta. Kifejezte azt is, hogy a felújítandó szakasz forgalmas és kiemelten fontos: ezen az úton viszik a sáregresi szülők iskolába gyermekeiket.

– Több ütemben újítják majd fel ezt a szakaszt, első körben a belterületet, azt követően pedig egészen az örsi elágazóig tartó részt, lehetőség szerint minél hamarabb – mondta még el lapunknak Albertné Tiringer Mária; vagyis a jövőben majd északi irányban, Örspuszta felé folytatódik a 6307-es jelű Simontornya–Szabadbattyán összekötő út déli részének felújítása.

Zajlik a munka Sáregresen, várhatóan július közepéig
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat, illetve a kivitelező tájékoztatása szerint jelen felújítás a 61. számú főúttól indulóan Sáregres belterületén áthaladva egészen az északi településhatár után található átereszig valósul meg. A szakasz teljes hossza 3,52 kilométer. Az út vonalvezetése, szélessége nem változik. A burkolathibák javítása után az útra két réteg új aszfalt kerül. Megtörténik a padkák s a víz­elvezető rendszer rendezése is. Megújul kilenc buszmegálló.

Közel száz darab KRESZ-­táblát cserélnek újra.

Több mint bruttó 523 millió forint a kivitelezővel kötött vállalkozási szerződés összege. A felújítás jellemzően félpályás útlezárás mellett történik. 120 napja van a kivitelezőnek a munkára, mely így várhatóan július közepére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában