Parkosítás és virágosítás is várható

2021.03.04. 07:20

Parkolás és forgalomszervezés a Széna tér környéki területeken

A tervezett fejlesztések a Vezér utcákban történő közlekedést is könnyítenék, illetve a lakók kényelmét is szolgálják: járda- és parkolóépítés, valamint játszótérfejlesztés is várható.

Héjj Vivien

A Vezér utcákban járda- és parkolóépítéseket tervez az önkormányzati képviselő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal a Vezér és Író utcák, valamint a Széna tér környéke került sorra. A napokban a XI. választókerületben tartott helyszíni bejárást a városvezetés és a városrész önkormányzati képviselője, Deák Lajosné. Számos parkolási, forgalomszervezési kérdés nyitott jelenleg, ezek megoldásához elengedhetetlen az érintett lakók személyes megkérdezése, melyre – a járványhelyzet elmúltával – a lakossági fórumok biztosítanak lehetőséget.

– A tervek között szerepel a Németh László utca 1–7. szám előtti járda újjáépítése, kiszélesítése. A Németh László és a Lehel utca közti részen megépül egy közvilágítással ellátott, szilárd burkolatú, akadálymentesített lejáró. Ez megkönnyíti a Fiskális úti orvosi rendelőbe történő átjárást – ismertette a részleteket Deák Lajosné képviselő.

Mindemellett a Csokonai utcában is szükségessé vált a járdák felújítása, ami szintén szerepel a tervek között. A Géza utca és a Vértanú utca kereszteződésénél két gyalogátkelőhely felfestése, és a forgalom lassítását célzó megoldás kivitelezése is szóba került. Felmerült a Vértanú utca szakaszos egyirányúsítása is, melyről a lakók véleményét is kikérik.

A Vezér utcákban járda- és parkolóépítéseket tervez az önkormányzati képviselő
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sor kerülhet a Nefelejcs utca és az Olaj utca közötti átkötő szakasz megépítésére. Ez mentesítené a nagyobb gyűjtőutakat, a Géza utcát és a Berényi utat. Tervek már készültek, de a lakosság véleményét ezen kérdéskörről is megkérdezik.

A Széna tér 3. számmal szemben a park szélében megálló sávot építenek, ami az autóval iskolába érkezők közlekedésének könnyítésére szolgál.

A Széna téri tízemeletes panelházak közötti köztér újraépítése és parkolók kialakítása is tervben van. Emellett parkosítás, virágosítás is várható ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában