felújítás

2021.03.13. 14:09

Összefogás a tűzben sérült kórtermekért

Néhány napja ütött ki tűz a székesfehérvári kórház hotelépületében. Most összefogással újul meg az érintett folyosó.

Baráth Eszter

Fotó: Völgyi Szabolcs

A füst és a korom miatt az ötödik emelet egyik szárnyában jelentős károk keletkeztek, a nehéz helyzetben lévő kórházi dolgozók válláról nagy terhet vesznek le azok az önkéntesek, akik most a felújításon dolgoznak. Az egyik közösségi média felületen a koronavírus első hulláma óta működik a Fejér Megyei Szent György Kórházért FOGJUNK ÖSSZE! nevű csoport, ahol a kórházi dolgozókkal együttműködve, civilek próbálják segíteni munkájukat.

Fotó: Völgyi Szabolcs

Völgyi Szabolcs ebben a csoportban szervezte meg a kórház tűzben érintett folyosójának felújítását. Az összefogás kezdeményezője festőket és a takarításban segíteni tudókat kért meg, vegyenek részt a munkában. Völgyi Szabolcs elmondta, nem kellett sokáig várnia a támogató kezekre, a kórházzal egyeztetve szombat reggel meg is kezdték a munkát.

Fotó: Völgyi Szabolcs

Olyanok is támogatták az összefogást, akik a helyszínen nem tudtak jelen lenni, mondta az összefogás szervezője. A szükséges mennyiségű festék, valamint szerszámok is felajánlásként érkeztek, a kórházban dolgozó festők munkáját pedig étellel és süteményekkel támogatták.

Fotó: Völgyi Szabolcs

Völgyi Szabolcs kiemelte, a munka jó ütemben halad, így várhatóan a jövő hét elején már vissza tudják szállítani a betegek a tűzben leginkább érintett folyosóra is.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tuz-miatt-kellett-embereket-kimenteni-a-szent-gyorgy-korhaz-hotel-epuletebol-4750099/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában