Frissen Fejérből

2021.03.31. 16:02

„Olyan hősökről beszélünk, akik naponta harcot vívnak az életünkért”

Dobozos üdítő, édesség és írószer is került azokba a csomagokba, amelyeket a székesfehérvári Fidesz frakció képviselői adtak át a mentőszolgálat munkatársai részére.

Héjj Vivien

2021031 Fidesz frakció adománya, mentőállomás. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem ez az első alkalom, amikor az összefogás csodálatos eredményt hoz. Ahogy karácsony táján is tették, ezúttal is összefogtak a Fidesz frakció tagjai azért, hogy a járványhelyzetre és az ünnepi időszakra tekintettel segítsék azokat a személyeket, szektorokat, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Kedden délelőtt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak adtak át tartós élelmiszereket, szerdán pedig már a mentőállomáson folytatódott a segítségnyújtás. A képviselők arra törekednek, hogy mindenkit olyan eszközökkel segítsenek, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat. A mentőszolgálat munkatársai dobozos üdítőt és édességet kaptak, valamint került a csomagba írószer is, hiszen arra is nagy szükség van.

– Nagyon sokat tesznek értünk az egészségügyben és a szociális területen dolgozók, a Fidesz frakció a köszönetét és háláját szeretné kifejezni – beszélt az adományozás apropójáról Östör Annamária önkormányzati képviselő, az egészségügy, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka. – Ez egy jelképes ajándékozás, hiszen azt a sok munkát sehogy nem tudjuk meghálálni. Azt hoztuk, amit kértek, olyan dolgokat, amelyek a megfeszített munka során hasznosak lehetnek. Remélem, hogy egy kicsit szebbé, könnyebbé tudjuk tenni az ünnepeket.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az adományok átadásán részt vett továbbá Kovács Zsoltné, Viza Attila, Szabó-Bakos Györgyné és Horváth Miklós Béláné önkormányzati képviselő.

– Azt gondolom, ez egyfajta kinyilvánítása annak a méltatásnak és nagy tiszteletnek, amit mi érzünk mindenki iránt, aki ezzel a gyilkos kórral szemben helytáll. Az embernek a legválságosabb pillanata mindig az, amikor egy mentőautó szirénáját hallja vagy látja, mert akkor nagyon nehéz helyzetben lévő embereken segítenek. Már egy éve olyan harcot folytatnak az életünkért, minden ember életéért, amihez mi úgy tudunk hozzájárulni, hogy a lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk, hogy fegyelmezetten betartjuk azokat az előírásokat, amelyekkel ezt a kórt meg lehet állítani. Olyan hősökről beszélünk, akik naponta harcot vívnak az életünkért – tette hozzá Horváth Miklós Béláné önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában