bakonykúti

2021.03.22. 07:05

Népszerű célpont a megye ékszerdoboza

Hiába a korlátozások, a kellemes tavaszi időjárás a természetbe invitál kicsiket és nagyokat egyaránt. A turistaparadicsomok rendre felértékelődnek, a kisebb településeken nagyot ugrik a népsűrűség a hét utolsó két napján.

Héjj Vivien

Sokan vágynak a bakonykúti levegőre Fotó: NZP archív

Így van ez Bakonykúti településen is, ahol turisták sokasága keres kikapcsolódási lehetőséget a szabályokkal teli hétköznapok után. A település egyes lakóiban ellenérzések merültek fel az ide érkezők miatt: „A falu, amely a legkisebb Fejér megyében, ekkora tömeg fogadására képtelen, nem alkalmas. Minden hétvégén csatát vesztünk. Nemcsak a rengeteg zöldterületen parkoló autó, de sajnos a szemét miatt is” – fogalmaztak a lakók közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben.

Sokan vágynak a bakonykúti levegőre
Fotó: NZP archív

Megkerestük a település polgármesterét, aki megnyugtató választ adott kérdésünkre, a helyzet szerencsére nem olyan súlyos, mint amilyennek tűnik. Hangsúlyozta, jelen helyzetben rendkívül fontos az egymás iránt tanúsított tolerancia. Elvárható a turistáktól, hogy ne szemeteljenek, a lakóknak pedig tolerálniuk kell, hogy az embereknek szüksége van a szabad levegőre.

– Tény, hogy sokan érkeznek ide. A városokban nincs hova menni, ezért inkább kijönnek a szabadba. Bakonykútiban az a probléma, hogy keskeny közlekedési útjaink vannak, és az összes többi rész, ahol autóval meg lehet állni, mind zöldterület vagy kapubejáró. Ez konfliktusokat okoz. De közel sem olyan rossz a helyzet, nincsenek szeméthegyek – fogalmazott Marics József. Hozzátette, a Burok-völgyet illetően kapcsolatot tart a Duna–Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrével, természetkárosításra eddig nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában