Frissen Fejérből

2021.03.30. 07:40

Megújult a sárszentmihályi játszótér

Az igazi átadó akkor lesz, amikor a gyerekek ismét jöhetnek az oviba, és birtokba veszik a várat, a mászókát, a csúszdát vagy éppen a mérleghintát – hangzott el hétfőn délelőtt az óvoda udvarán.

V. Varga József

Óber Andrea, Ács Balázs és Törő Gábor az óvodai játszótér átadásán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az óvoda játszótere a helyi székhelyű Masterplast támogatásával, megújulva várja az aprónépet. A cégcsoport 5 millió forint értékben vásárolt játszótéri eszközöket és felszereléseket, amelyeket Ács Balázs alelnök adott át hétfőn délelőtt Óber Andrea polgármesternek.

Részt vett az átadón Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Nagy Ilona, a Csicsergő Óvoda vezetője.

Az önkormányzat fenntartásában működő óvoda három csoportban 69 kisgyermek nevelését látja el. A 2020–2021-es nevelési évben öt szakképzett óvónő, egy pedagógiai asszisztens és három dajka végzi a fejlesztő-nevelő munkát. Az intézmény olyan feltételeket igyekszik teremteni, amelyek között megvalósítható a gyerekek sokoldalú, szeretetteljes fejlesztése. A régi játszóteret biztonsági okokból kellett elbontani, de hogy a gyerekek az új óvoda elkészüléséig se maradjanak játszóeszközök nélkül, fontos volt az új, áthelyezhető, mobil játszótér létesítése, amely nemcsak jelen helyén, hanem a későbbiekben elkészülő új óvoda játszóudvarának ékessége is lesz.

Óber Andrea, Ács Balázs és Törő Gábor az óvodai játszótér átadásán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Adományunkkal, a változatos játékokkal a sárszentmihályi gyerekek egészséges szabadidős tevékenységéhez nyújtunk lehetőséget – emelte ki Ács Balázs.

– Önkormányzatunk kiemelten foglalkozik a gyerekek egészséges fejlődését elősegítő, modern, mai kornak megfelelő játszóeszközök létesítésével. Ennek köszönhetően az új óvodai játszótér megvalósításán kívül még két felújított játszótér műszaki átadása történt meg az elmúlt napokban – mondta el Óber Andrea.

– Országgyűlési képviselőnk hathatós közreműködésével hamarosan megvalósulhat Sárszentmihályon az új óvoda, az iskola mögötti volt kúria épületének felújításával. A tervezést követően, reméljük, hogy idén, megkapjuk rá a támogatást, és az építkezés is elkezdődhet.

– Elengedhetetlen az óvodai játszóudvarok felújítása, hiszen a játék a kisgyermekkori nevelés szempontjából is a leghatékonyabb fejlesztés – tette hozzá Törő Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában