Megkötötték a szerződést

2021.03.30. 07:30

Az előszállási iskola száz-, az alapi ötvenmillió forintból újul meg

Ahogy arról tavaly november végén lapunk is beszámolt, megújul az előszállási, illetve az alapi általános iskola a Magyar falu programból (MFP).

Majer Tamás

Az előszállási iskola a pincétől az emeletig, a tornateremtől a földszintig kicsinosodik, korszerűsödik

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az iskolák fenntartója, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ márciusban kötött szerződést a munkák kivitelezőjével, a közbeszerzésen nyertes Szegletkő Kft.-vel.

Az előszállási iskola: a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI Árpád Fejedelem Tagiskolájának az MFP-ből 50 millió forint jut az iskolaépület s újabb 50 millió a tornaterem felújítására.

Az előszállási iskola tornatermének felújítása részeként cserélik a padlóburkolatokat, a belső nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat, továbbá fűtés-korszerűsítési és épületvillamossági munkákat is elvégeznek. Az épületgépészeti munkák során kicserélik a radiátorokat és a kazánt. Nemcsak a vizesblokkokban helyeznek föl új lámpatesteket és kapcsolókat, de a tornateremben a csarnokvilágító lámpatestek cseréje is megtörténik.

Mint írtuk, a Szögletkert 1. alatt lévő iskola más szegletei is megújulnak: a fűtés-korszerűsítés részeként kéménybontásra kerül sor, valamint a belső nyílászárók, a kazán és a szellőzők cseréjére is. Kifestik az oldalfalakat és mennyezeti részeket, felújítják a vizesblokkokat és a szennyvízrendszert.

A felújítással érintett épületrészek mennyisége a pincében közel 510, a földszinten több mint 480, az emeleten pedig mintegy 520 négyzetméter.

Az előszállási iskola a pincétől az emeletig, a tornateremtől a földszintig kicsinosodik, korszerűsödik
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az alapi iskola: a Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolája az MFP-ből 50 millió forint forrást kap az iskola épületének renoválása.

Az alapi Béke utca 12. szám alatti épületben korszerűsítik az elektromos hálózatot, cserélik a belső ajtókat, a padlóburkolatokat, a radiátorokat, felújítják a vizesblokkokat. A folyosókon és közlekedőkben, a földszinti fiúvécében, két tanteremben és a tanári szobában kifestik az oldalfalakat és a mennyezetet. A funkcióját vesztett nyílászárók helyét befalazzák. Továbbá a földszinti lépcső pihenőjénél meglévő függönyfalat a balesetveszély elhárításának érdekében megerősítik. A felújítással érintett épületrészek mennyisége a földszinten több mint 340, az emeleten több mint 350 négyzetméter.

Mindhárom felsorolt beruházásrész nettó 36 és 37 millió forint közötti összegbe kerül, ehhez jön még az áfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában