Közösségi erő

2021.03.08. 07:10

Játszóteret építettek Sárkeszin

Neizerék, az idősebb és a fiatalabb Zsolt önzetlen munkának álltak az élére: újítják föl Kiskesziben a játszóteret. Az önkormányzat, az alapítvány, az utcabeliek, a barátok mind melléjük álltak.

V. Varga József

A kerítésoszlopok felállításában Törő Gábor országgyűlési képviselő is segédkezett

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A megyei fogathajtó versenyek lelkes résztvevője, Bokor László már a második fuvar betonnal érkezett; Kőhegyi László polgármester invitálására Törő Gábor országgyűlési képviselő is befutott, a honatya a kerítésoszlopok felállításában segédkezett. A csapat szombaton reggel látott munkához, Ősi Jenő speciális gépezetével a kellő lyukakat fúrta ki az oszlopoknak, majd a többiek is bekapcsolódtak az önkéntes munkába. Tuboly Zoltán méhész a lakatosmunkákat, a hegesztést vállalta föl, Gerendai Ferenc alpolgármester a betont lapátolta. Falvai Jenő, a nyugdíjasklub elnöke, Oroszi Roland (a gyermekrendezvények kedvenc diszkósa) és Bauer Kevin (felesége várandós, májusra várják a fiúgyermek érkezését) hol itt, hol ott bukkant föl, ahol éppen a munka megkívánta.

A kerítésoszlopok felállításában Törő Gábor országgyűlési képviselő is segédkezett
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Kitti rendezvényszervező az ellátmányért felelt: kínálta is kedvesen a pogácsát, a rétest, a teát. A faluvezető a csípős időben jóféle kisüstivel szolgált. Elárulták, hogy a két főszakács, Fülöp Miklós és Szentkuti Gáborné Rozika háznál főzi ebédre a csülkös babgulyást. Mire elbúcsúztam a szorgos társaságtól, már felállították a Deák Ferenc utcában a famászókát a csúszdával, a mérleghintákat, a forgóhintát, helyükre kerültek a kerítésoszlopok, a láncos hinta tartószerkezete. Homokozó készül még, és két padot is felállítanak. A játszótér megújításához az önkormányzat és a helyi közalapítvány 60-60 ezer forinttal járult hozzá, a Neizer család vállalása pedig a segítők kétkezi munkájával együtt mintegy 120 ezer forintot tett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában