Koronavírus Fejérben

2021.03.11. 17:07

Fertőtlenítőt és maszkot kapott az öreghegyi plébánia

5 millió forint értékű fertőtlenítőszert és védőmaszkokat adományozott az egyik patikalánc az öreghegyi plébániának. Az adományból a fehérvári anyaotthon, valamint az öreghegyi nyugdíjasok, nagycsaládosok részesülhetnek majd.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

- Nem csak a lélek, de a test egészségének is tudunk így segíteni, ezért is nagyon örülünk annak a felajánlásnak, amit a PatikaPlus tett – fogalmazott az öreghegyi plébánián csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Tornyai Gábor atya, amikor átvette a 12 ezer 644 darab egyszerűen használható kézfertőtlenítőt és 2 ezer darab szájmaszkot a patikaláncolat képviselőjétől.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az adagonként csomagolt fertőtlenítőt, valamint a maszkokat a plébánia karitász csoportján keresztül juttatják el a rászorulóknak. Selyem Bernadett, a támogató vállalkozás kereskedelmi igazgatója hozzáfűzte: eddig is fontosnak tartották, hogy a rászorulóknak segítsenek. Például beszerzési áron adták a maszkokat, hogy ez ne lehessen gátja a védekezésnek. Majd visszautalt azokra a lélegeztetőgépekre, melyeket a fehérvári kórháznak adományoztak a járvány kezdetekor. A támogatás átvételét követően Bíró Beáta, a plébánia karitász csoportjának vezetője, valamint Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője is megköszönte a hasznos eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában