Méltó környezetbe került

2021.03.20. 07:30

Csodás gárdonyi templompark mindenkinek

Csodás parkkal gazdagodott a gárdonyi katolikus templom környezete. A korábban méltatlan körülmények mostanra igazi közösségi térré váltak, ahol jó megpihenni. A munkálatokra közel 10 millió forintos uniós támogatást kapott a gárdonyi római katolikus plébánia.

S. Töttő Rita

Márciusra megújult a Jézus Szíve-templom külső közösségi tere

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagy munka zajlott a gárdonyi katolikus templom körül, amelynek parkja mostanra csodálatosan újjászületett, kö­szönhetően annak, hogy a gárdonyi római katolikus plébánia 9,31 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támo­gatást nyert környezetének megújítására.

A teljes projekt közel felét sikerült így pályázati forrásból megvalósítani. A munkálatok február végén fejeződtek be a Gárdony központjában található Jézus Szíve-templom közvetlen környezetében, azaz 455 négyzetméternyi városi területen. A közösségi funkciót megtartották, a nyitott térszerkezet továbbra is várja a templomba érkezőket éppúgy, mint az arra sétálókat, akik a trapéz alakú megújult zöldfelületen élvezhetik a kora tavaszi természet szépségeit.

Márciusra megújult a Jézus Szíve-templom külső közösségi tere
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagy szükség is volt a meg­újulásra, tekintve, hogy már meglehetősen méltatlan, leromlott állapotokkal találkozhatott a templomba igyekvő gárdonyi lakosság. Melyet különösen nyári időszakokban, misenapokon látogatott az egyébként nagyszámú hívő közösség. A park most már méltó környezetet biztosít az 1942–1944 között épült, magyaros építészeti elemekkel díszített és jelenleg helyi műemléki védelem alatt álló épületnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában