Koronavírus Fejérben

2021.03.06. 19:17

Íme az ügyeletes fehérvári óvodák listája!

A szombati kormányzati bejelentések szerint, az önkormányzatok kérésére mégis lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, iskolákban is legyen gyermekfelügyelet.

Feol.hu

Cser-Palkovics András

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

- Ez azoknak a szülőknek segítség, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjanak kisgyermekükkel, és máshogy nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. Kérjük azonban, hogy csak ők vigyék óvodába, bölcsődébe a gyermeküket a következő egy hónap során, közölte közösségi oldalán a polgármester, majd hozzátette, Székesfehérvár önkormányzata a családok támogatása érdekében már a hétfői naptól biztosítani fogja az ügyeletet az óvodákban, a megjelenő jogszabály adta keretek és a biztonsági szabályok betartása mellett.

Frissítés – Íme az ügyeletes intézmények listája

- A még pénteken végzett igényfelmérés, valamint a ma esti, intézményvezetőkkel folytatott egyeztetések alapján, március 8-án, hétfőtől a székhelyintézmények (Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szivárvány Óvoda, Tolnai Utcai Óvoda), illetve a Vizivárosi Tagóvoda nyit ki, és biztosítja az ügyeletet.

- Ennek az ügyeletnek az igénybevételére előző munkanap 12 óráig lehet jelentkezni. Aki már hétfőn is szeretné gyermekét óvodába vinni, kérik, minél előbb jelezze igényét az intézménynél. (Valamennyi intézmény elérhetősége megtalálható a városi honlapon is.)

- Továbbra is biztosítják az étkezést elviteles formában, azokban az tagóvodákban is, amelyek egyelőre még nem nyitnak meg.

- Az intézmények bezárásának célja, hogy csökkenjenek a kontaktok, ne fusson fel még jobban a járvány harmadik hulláma. Ezért kérem a szülőket, hogy tényleg csak akkor vigyék óvodába, bölcsődébe gyermeküket a következő egy hónap során, ha felügyeletét másképpen nem tudják megoldani.

Nem könnyű két hét, illetve egy hónap előtt állunk. Minden családnak – felnőttnek és gyermeknek –, illetve a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak is kitartást kívánok az előttük álló feladatokhoz. De hiszem, hogy közös, felelős hozzáállásunkkal, még ezekben a nehéz időkben is példát mutatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában