rendeződhet az ügye

2021.03.11. 15:15

Az ünnepek után nyit az abai szakrendelő

Mint arról már több ízben is írtunk, a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő továbbra sem üzemel – most azonban már a nyitás időpontja megvan.

Korondy Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint ismeretes, Aba város önkormányzata 76,69 százalékos tulajdonrésszel többségi tulajdonosa az egészségügyi intézménynek – a maradék kevesebb mint egynegyed részen a térséghez tartozó települések (Seregélyes, Sárosd, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Soponya, Tác és Csősz) közösen osztoznak meg. Ebből nyilvánvalóvá válik, hogy a kisváros akarata érvényesül minden esetben, pontosan úgy, ahogyan a szakrendelő újbóli kinyitásában is.

A helyi, abai önkormányzat szerdán közleményt adott ki közösségi oldalán, melyben konkrét időpontot jelöltek meg az intézmény nyitásában.

„Március 16-án tud csak kinyitni az abai szakrendelő. A kisebbségi tulajdonosok sajnos nem szavaztak március 9-ig. Emiatt megismételt írásos szavazás lesz az abai szakrendelő helyzetének rendezésre. Erre három napja van a tulajdonosoknak. Ebben a megismételt szavazási körben Aba Város már egyedül is dönthet. Így minden esély megvan arra, hogy a hosszú hétvége alatt rendeződik az ügyvezető egészségügyi szolgálati jogviszonya, és kedden már kinyit a rendelő” – írják a tájékoztatóban.

Ezek alapján úgy tűnik, a lehető leghosszabb ideig húzódott el a szakrendelő körüli – leginkább pénzügyi – vita, de a lakóknak nem kell tovább várniuk a rendelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában