Online oktatás működő internet nélkül?

2021.03.11. 07:20

Akadozó internetszolgáltatás Öreghegyen?

Az akadozó internet számos kellemetlenséget okoz, főleg most, amikor az iskolások otthonról tanulnak és sok felnőtt is home office-ba kényszerült. Öreghegy „felső” részén többen észlelik a szűnni nem akaró problémát.

Héjj Vivien

Öreghegy felső részén többek szerint csak néha van net

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hibabejelentés természetesen többször megtörtént, ilyenkor néhány órára újra működőképessé válik a rendszer, de nem sokkal ezután ismét kezdődik az ördögi kör. A dolgok odáig fajultak, hogy az egyik érintett online petíciót hozott létre azért, hogy elérjék a szolgáltatás minőségének javítását. Ezt eddig közel harminc érintett írta alá.

– Amikor ideköltöztünk, akkor ez volt az egyetlen szolgáltató itt. Kezdetben csak a tévével volt baj, később az internettel is problémák lettek. Sokszor ledobott a rendszer, nem is akart visszacsatlakozni. Ha működött, akkor is nagyon lassú volt. A szolgáltató mindig azt mondta, dolgoznak a problémán, de ez a helyzet nagyon megnehezíti a mostani időszakot, amikor home office és online oktatás van. Állandóan mentegetőzni kell, hogy miért nem tudok belépni az online órákra – fogalmazott az egyik érintett, aki a Nagyszombati utcában tapasztalta a hetente többször visszatérő gondot.

Öreghegy felső részén többek szerint csak néha van net
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Megkerestük a szolgáltatót, hogy megtudjuk, mi okozza a fennakadást és mikor lehet újra teljes értékű a szolgáltatás. Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk: „A szolgáltató szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a hálózatfejlesztési és hibaelhárítási munkálatok mielőbb véget érjenek és ez idő alatt is minimalizálják az esetleges leállásokat, kimaradásokat. A szolgáltató az ügyfelek elnézését kéri az okozott kellemetlenségekért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában