Sok munkájuk akadt a tűzoltóknak

2021.02.12. 07:00

Kidőlt fák, megtépett tetők a vihar nyomában Fejérben

A csütörtöki viharos szél megyeszerte több kisebb balesetet okozott és tetőszerkezeteket bontott meg, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

FMH

Húbuckák Perkátánál

Fotó: Papp Péter és Pappné Szebellédi Tünde

Gánt-Kőhányás és Csákvár között lesodródott az útról és fák közé hajtott egy személygépkocsi. Az autót két fa tartotta meg, így az nem borult fel, ám a vezetője nem tudott kiszállni a megdőlt járműből, saját maga kérte telefonon a tűzoltók segítségét. Nem sokkal később, kétszáz méterrel távolabb egy másik személyautó is lesodródott az útról és az árokban a tetejére borult. A 6-os főúton, Adonynál lecsúszott az útról és a szalagkorlátnak dőlt egy kisteherautó. A jármű egyik kereke a korlát alá szorult. Az M7-es autópályán Martonvásár térségében a Budapest felé vezető oldalon reggel egy tehergépjármű ütközött a szalagkorlátnak, de személyi sérülés ott sem történt.

A katasztrófavédelem jelentése szerint délután 4 óráig nyolc épület tetőszerkezetének lemezfedését szakította fel a szél. Csákváron egy kisbolt előtetejét rongálta meg, ott a fellazult lemezdarabok a gyalogosokat veszélyeztették. Csóron a református templom tornyának ugyancsak a lemezfedését tépte fel az szél.

Csór, templom
Fotó: Katasztrófavédelem

Tizenöt alkalommal útra dőlt, illetve épületeket veszélyeztető fák miatt riasztották a tűzoltókat. A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra, ónos esőre, helyenként hófúvásra, erős szélre kell készülni. Bár Fejér megyére péntekre nem adtak ki semmilyen riasztást, mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső, havazás vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak.

Húbuckák Perkátánál
Fotó: Papp Péter és Pappné Szebellédi Tünde

Ha az utazás elkerülhetetlen, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival történjen ez. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre, olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által csütörtökön kiadott közleményben, amelyben azt is javasolják, hogy használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu webcímen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, az utinform.hu-n érdemes tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában