Koronavírus Fejérben

2021.02.09. 11:30

Vakcinázás egyéb Fejér megyei oltópontokon

Múlt hét pénteken érkezett meg minden egészségügyi intézményhez az a tájékoztató levél, amely a koronavírus oltási tervéről ad tájékoztatást az érintetteknek. A Fejér Megyei Szent György Kórház fenntartása alatt működő rendelőkön túl ez érint több megyei intézményt is.

S. Töttő Rita

Nyíregyháza, 2020. december 27. Fecskendõbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelõjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdõdött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsõként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az országban pénteken minden egészségügyi intézményhez eljutott Kiss Zsoltnak, a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő Központ (NEAK) főigazgatójának a levele, mely az oltóhelyek tervszerű kialakításának menetéről tájékoztatta az érintetteket. Ennek az 1. számú melléklete megyei szintre bontva tartalmazza azokat az intézményeket, melyekben meg kell határozni az oltópontok számát.

Ferencz Péter, a velencei szakorvosi rendelőintézet igazgatója lapunknak elmondta: az oltási tervben meghatározták az oltópontokat, a vakcinázásban részt vevő kórházakat, szakrendelőket, háziorvosi praxisokat. A Covid-oltás úgynevezett „ütemezett” szakaszában – azaz most – általánosságban 1 millió 170 ezer vakcina beadását tervezik országos szinten, a „tömeges” szakaszban pedig egyetlen hétvége alatt 1 millió 500 oltás beadása a terv.

Ez a hétvége, információink szerint, néhány héten belül elérkezik, amikor minden érintett egészségügyi rendelőintézet és kórház mellett – ahol oltóhely és oltópont működik – a háziorvosi praxisok is oltani fognak. Szombaton és vasárnap is, mindkét nap „nettó 10 órában”, azaz délelőtt és délután 5-5 órában.

Ahhoz persze, hogy ez a hétvége minél előbb elérkezzen, az kell, hogy elegendő vakcina álljon rendelkezésre. Fejér megyében a már korábban lapunk által is említett székesfehérvári és dunaújvárosi kórház, valamint a móri, sárbogárdi, csákvári és enyingi rendelőintézet mellett ez más egészségügyi intézeteket is érint – amelyek nem a megyei kórház fenntartásába tartoznak.

Így tehát lesz további oltóhely a Bicskei Egészségügyi Központban, a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben, az Ercsi Egészségügyi Központban, a gárdonyi rekreációs központban, azaz a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. telephelyén, Székesfehérváron az Egészségdokk Alapítványnál, valamint a dunaújvárosi Drogambulancián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában