Elkötelezettek a fejlődés mellett

2021.02.06. 07:30

Új óvoda és bölcsőde épül Szabadhídvégen

A manónépség egy csoportja is sétát tett pénteken délután a Nyéki utcába: leendő új óvodájuk helyszínére. Az alapkő letételénél ők is közreműködtek. Mármint az időkapszulába ezúttal gyermekrajzok, az ő kis alkotásaik kerültek.

V. Varga József

Fél évszázada nem volt Szabadhídvégen hasonló nagyságrendű beruházás Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

– Az óvoda építését hosszú, kétéves folyamat előzte meg, a maga nehézségeivel, küzdelmeivel, ha úgy tetszik, harcával – mondta lapunk érdeklődésére Pap László polgármester. – A megyei önkormányzat által menedzselt terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 147 millió forint támogatást nyertünk, ehhez tettünk hozzá 50 millió forint önerőt, valamint egy 70 millió forintos pluszforrást hitelből.

Tíz év alatt megduplázódott az óvodáskorú gyerekek száma

– Képviselő-testületünk ha­tározottan kifejezte szándékát: mindenképpen valósítsuk meg ezt a pályázatot. Eltökélten tettük a dolgunkat: szükségünk van az új óvodára. Örömünket az is táplálja, hogy vagy fél évszázada nem volt Szabadhídvégen hasonló nagyságrendű beruházás – tette hozzá a faluvezető.

Az óvodások nagyon várják már az új épület megépültét Szabadhídvégen Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A régi – még használatban lévő – óvoda az 1960-as évekből való, egy családi házat alakítottak akkor át gyermekintézménnyé. A 860-as lélekszámú kistelepülésen az elmúlt tíz esztendő alatt megduplázódott az óvodáskorú gyerekek száma: most 44-en járnak oda.

Az új, két csoportszobás óvoda 525 négyzetméter alapterületű lesz, s a mai kor követelményeinek megfelelően tornaszobát, fejlesztőszobát és elsősegélynyújtó helyiséget is kialakítanak a falai között. A munka már megkezdődött, az építkezési vállalkozás emberei a kis ünnepség ideje alatt is dolgoztak a területen. Megtudtuk: a kivitelezésre tíz hónapot szánnak, az új Napsugár Óvodának az év végére készen kell lennie.

 

– Az önkormányzat nem kevés áldozatot vállal, ők is ugyanúgy elkötelezettek a fejlesztés, a fejlődés mellett, mint hazánk kormánya – hangsúlyozta Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője. – Kijelenthetem: a helyhatóságok és a kormány közösen építi a vidék Magyarországát.

Fél évszázada nem volt Szabadhídvégen hasonló nagyságrendű beruházás Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában