Kiállítás az ablakban

2021.02.06. 07:15

Trianon évfordulójának alkalmából kvíz is indult

A tria­noni évforduló kapcsán erdélyi írókról, költőkről készített ablakkiállítást a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára.

Baráth Eszter

Március 15-ig, az utcáról nézhetjük meg a Budai úti könyvtár kiállítását Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A trianoni békediktátum 100. évfordulójának alkalmából tavaly kezdett kiállítássorozatot a Budai úti tagkönyvtár. A korábbi tervek szerint a Határtalan kultúra nevű tárlatot az olvasóteremben tekinthették volna meg az érdeklődők, ami a korlátozások miatt nem valósulhatott meg. Őrvidék és Felvidék íróinak kiállítását korábban online formában juttatták el az olvasókhoz. Erdély híres íróinak bemutatása a sorozat zárókiállítása, melyet a könyvtár hatalmas üvegablakában rendeztek be. Ugyanakkor a korábbi tárlatokhoz hasonlóan a 14 erdélyi íróról, költőről készült összeállítást is megtekinthetik online, videós formában.

Március 15-ig, az utcáról nézhetjük meg a Budai úti könyvtár kiállítását
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fényképek, születési és halálozási dátumok mellett mindenkitől, többek között Ady Endrétől, Tamási Árontól, Dsida Jenőtől, Sütő Andrástól és Mikes Kelementől egy-egy idézetet is olvashatunk. A több szempontból is különleges ablak­kiállítást március 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Budai úton. Mindhárom kiállítással össze­függésben kvízt is indított a Budai úti tagkönyvtár, ennek nyertesei – akiket később sorsolnak ki – Trianonhoz kapcsolódó képes albumot kapnak helyes válaszaik jutalmául.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában