boldog Valentin-napot!

2021.02.14. 08:47

Szerelemre pattannak a labdák az albásoknál

Vasárnap minden szerelmes pár gondolatban koccint egyet a Bálintokkal. Úgy bizony, világszerte Valentin-napra számíthatunk! 

feol.hu

Markovic Luka és Csorvási Milán őszintén beszélt lapunknak a szerelemről

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak ezen az egy napon szerethetnénk a másikat, de, minthogy manapság mindennek van egy napja, a szerelmeseknek is kijár egy a naptárban. Hogy miért pont ez? Nézzük! Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Az angolszász országokban Valentine (Bálint) napján tartott Valentine's Day (Bálint-nap) ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt a „szerelmes-ünnepként”. Kis hazánkban az 1990-es évektől kezdődően vált ismertté és népszerűvé az angol elnevezés magyarosított formájának használatával. Az ünnep apropóján felkértük az Alba Fehérvár két játékosát, hogy osszák meg olvasóinkkal, mit jelképez számukra a szerelem. Csorvási Milán könnyedén vette kérdéseinket, örömmel avatott be minket Valentin-napi terveikbe. Feleségével már nyolc éve vannak együtt, van két csodálatos gyermekük is. Február 14-én virággal szokta meglepni családját, és normális kerékvágás esetén elmennek vacsorázni egy étterembe. Idén, érthető okokból otthon fogják megünnepelni a szerelmesek napját, miután elaludtak gyermekeik és időt tudnak szentelni egymásnak. Utolsóként azt a kérdést tettük fel a sportolónak, hogy mit jelent számára a szerelem. Milán röviden és tömören ugyan, mégis mindent összefoglalva úgy fogalmazott; a feltétel nélküli szeretetet és bizalmat. Azt, hogy jó kedvre derít és mosolygást von maga után az, mikor a másikra gondolsz. Csorvási mellett, a szerb-magyar kettős állampolgár Markovic Luka vállalta, hogy felfedi előttünk romantikus énjét. Feleségével ők sem szoktak megfeledkezni erről a napról. Luka vacsorát szokott főzni kedvesének, ami mellé egy kis bor is dukál. Ezek szerint nemcsak a labdával, de a fakanállal is kitűnően bánik.

Markovic Luka és Csorvási Milán őszintén beszélt lapunknak a szerelemről
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Így, kapva kaptunk az alkalmon, hogy megkérdezzük, milyen ételeket tud és szeret elkészíteni. Rendszeresen Halakat és tenger gyümölcseit készítenek otthon, de természetesen a jó magyar ételek is szerepelnek az étlapon. Luka kedvence, és valljuk be teljesen megtudjuk érteni, a Gulyás leves. Emellett nagyon szereti még a pacalt és a töltött káposztát is. Visszakanyarodva kicsit, ebben az évben már hármasban fogják ünnepeli a Valentin-napot, ugyanis három hete, hogy megszületett gyermekük. Lukától sem voltunk restek megkérdezni, mit jelent számára a szerelem. Ő úgy fogalmazta meg, hogy a családot. Azt, hogy szerettei egészségesek, és bármiben egymás segítségére tudnak lenni, számíthatnak a másikra. Mi sem kívánunk mást nekik és önöknek; egészséget, boldogságot és szeretet! Boldog Valentin-napot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában