magyar parasport napja

2021.02.24. 07:15

Sportos élménynapon érzékenyítették az úrhidai diákokat

A magyar parasport napja alkalmából érzékenyítő élménynapot tartottak az úrhidai Géza Fejedelem Általános Iskolában. A gyerekek egyedi játékok segítségével ismerhették meg, hogyan élik mindennapjaikat fogyatékos társaik.

V. Varga József

Fotó: Soós Tamás

A nap folyamán a diákok szembesültek a fogyatékos emberek mindennapjaival, és az általuk űzött sportok világával. A foglalkozást Hegedűs Gergő kerekesszékes és Soós Tamás testnevelő tanár közösen tartotta. A tanulók az interaktív beszélgetések során pedig megtudhatták, hogy ma minden huszadik ember valamilyen fogyatékossággal él.

A csörgőlabda, az ülőröplabda és a kerekeszékes darts rejtelmei

Ez lehetőséget teremt tizenkilenc másik embernek, hogy elfogadást, megértést és együttműködést tanuljon. A gyerekek kipróbálták a kerekesszékes közlekedést akadálypályán, ahol egy kijelölt útvonalon kellett végig haladniuk. Ezt követően megtapasztalhatták, milyen vakon vagy csökkent látással sportolni. A parasportok közül betekintést nyertek a csörgőlabda, az ülőröplabda és a kerekeszékes darts rejtelmeibe.

Érzékenyen a sportos élménynapon
Fotó: Soós Tamás

A diákok az osztályfőnöki órák keretében korosztályuknak megfelelőn megnéztek egy-egy mesét vagy kisfilmet a Magyar Paraolimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által ajánlottak közül. A kisebbek színezők segítségével elemezték a meséket, a nagyobbak pedig érzékenyítő beszélgetés során vitatták meg a látottakat. Végezetül a magyar parasport napjához kapcsolódó plakátokat készítettek a nebulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában