börtön várhat rá

2021.02.23. 07:03

Saját házában fogták el a hétéves kislányával fajtalankodó férfit

Saját házában fogták el a rendőrök az egy hete szökésben lévő R. Ferencet, akit a saját hétéves kislánya megrontása miatt köröztek.

Korondy Tamás

R. Ferenc letartóztatását elrendelte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

Fotó: Nagy Norbert

A kislány édesanyjának elmondása szerint, február 14-én fajtalankodni akart a férfi a közös, 7 éves gyermekükkel. R. Anita Valentin nap alkalmából virágot kapott a párjától, majd boltba indult. Mikor hazaért, az ajtót zárva találta, ezért benézett az ablakon, s meglátta, hogy a kislánya hiányos öltözetben áll az édesapja előtt, aki kényszeríteni akarta. Az édesanya azt is elmondta, bedörömbölt az ablakon, mire a férfi felpattant és kinyitotta az ajtót. A nő kérdőre vonta a férfit, aki ekkor biciklivel elmenekült. Ennek már több mint egy hete – azóta volt szökésben, amikor ismét hazament, ezúttal a ruháiért.

R. Ferenc letartóztatását elrendelte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
Illusztráció: Nagy Norbert / FMH

R. Anita, az édesanya ekkor már nem engedte el a siető férfit, s választás elé állította. Elmondta neki, hogy vagy a falusiak bánnak el vele, amint kiteszi a lábát a házból, vagy megvárja a kiérkező rendőröket – a férfi az utóbbit választotta. Mint kiderült, a faluban valóban „lincshangulat” alakult ki a férfi tette után. Lapunk felkereste a község polgármesterét. Csutiné Túri Ibolya nem szerette volna kommentálni a történteket, ugyanakkor sajnálja, hogy Sárkeresztúr egy ilyen eset kapcsán hallható a sajtóban. A Szent István úton sétálva Sz. Krisztina állt meg egy szóra, s mondta el véleményét.

– Én nem tudtam volna annyira higgadt maradni, mint az édesanya. Bármilyen büntetést kap, még az is kevés lesz neki – mondta a kétgyerekes Krisztina, aki nem lenne most Anita helyében. Két, neve elhallgatását kérő lakos más, de megegyező véleményen volt – őket a Hatházi tó környékén, sétálgatás közben bírtuk szóra. – Úgy gondolom, hogy egy szülőnek észre kellene vennie a fizikai sérüléseket, vagy lelki traumát a kislányán. Ebben a helyzetben ugyanolyan hibásnak tartom az anyát is. Beengedi a lakásba a férfit, ezek után? Én ott biztosan nem álltam volna jót magamért! – fogalmazott az egyikük. Utóbbi nyilatkozatot alátámasztó érdekesség, hogy R. Ferenc korábban már öt évet ült börtönben, mégpedig a saját öccse megrontásáért…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában