Jótékonyság

2021.02.11. 14:00

Kalapács alá kerül Tieber László meze

A Videoton egykori kiválóságának, a kétszeres válogatott labdarúgó Tieber Lászlónak a 70. születésnapjára az MLSZ-től kapott válogatottmezét licitálják hamarosan. A bevételt Tieber a csákvári kislány, Prekop Nolina javára ajánlja fel.

Borsányi Bea

Tieber László és a sokak által aláírt születésnapi mez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Folyamatosan, több csatornán is zajlik a gyűjtés a csákvári Prekop Nolina részére, aki 2018 januárjában mindössze 716 grammal látta meg a napvilágot. Születése közben másodfokú agyvérzést kapott, majd 5 hónapos korában kiderült, négy végtagi feszesség alakult ki nála, ami miatt képtelen a mozgásra. Vannak azonban itthon is elérhető olyan kezelések és terápiák, amelyekkel állapota javítható, ám ezek nem olcsók és a társadalombiztosítás sem támogatja őket, tudtuk meg Nolina édesanyjától. A család tehát minden támogatásnak örül.

Tieber László és a sokak által aláírt születésnapi mez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Hírlapban olvastam Nolináról, és azonnal tudtam, valamilyen módon szeretnék segíteni. Megérintett a kislány története, mert nekem is van személyes tapasztalatom, és tudom, milyen érzés, amikor az ember gyermeke nem egészséges. A lányomról 1974-ben, a születése után derült ki, hogy nem öröklött, hanem „véletlen” génhibája van, ezért sajnos 16 éves korában el is vesztettük – árulta el Tieber László, aki azt a válogatottmezt ajánlotta fel most licitre, amelyet a Magyar Labdarúgó-szövetségtől kapott a 70. születésnapjára.

A meggypiros mezen Nyilasi Tibor, Dunai Antal és Gellei Imre aláírása mellett az 1985-ben UEFA-kupa-ezüst­érmet nyerő Videoton csapatának tagjai közül többek – pl. Csongrádi József, Szabó József, Vadász Imre, Borsányi István – autogramja is rajta van.

Aki elviszi a válogatottmezt, kiváló futballisták aláírásához juthat, miközben segít Nolina családjának
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A licitálás a napokban kezdődik az Adnijókupa baráti kör elnevezésű oldalon a legnagyobb közösségi hálón. Ez a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek és családok, továbbá hontalan kisállatok segítésére létrejövő csoport már korábban is segített Nolinának, így most ismét örömmel vállalkoztak arra, hogy újabb akciót indítsanak, ezúttal a Tieber László által felajánlott mezre. Aki ezenfelül szívesen küldene adományt a családnak, az szintén a közösségi oldalon, az Angyalok Jótékonysági Licit csoportban megtalálja azt a számlaszámot is, amelyre Nolina részére utalhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában