Gyerekről felnőttnek

2021.02.18. 15:20

Online tréningekre várják a szülőket, nagyszülőket

A három tréningből álló sorozat célja a családok megerősítése, támogatása. A programsorozat online keretek között zajlik. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Héjj Vivien

Esküvő 1964-ben. Jelen eseményt a házasság hete programsorozat hívta életre

Fotó: FMH archívum

A házasság hete alkalmából indít online tréningsorozatot a Széna Egyesület. A nagy múltú Szülőakadémia programsorozat tovább folytatódik.

Az első foglalkozás Szexuális nevelés – A gyerek nem játék címmel indul. Célja, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan lehet gyerekeikkel érdekesen, szellemesen, izgalmasan beszélgetni a szexről. A tréninget Séllei Györgyi szexológus tartja, aki számos alkalommal tartott már hasonló tematikájú órákat, így több éves tapasztalatát és szakértelmét osztja meg azokkal a szülőkkel, akik szeretnék, hogy gyerekeikből büszke, érző, nyitott felnőttek legyenek, akiknek az életében a saját és a partner testéért érzett felelősség, tisztelet és öröm egyaránt jelen van. A program február 23-án, 25-én és március 2-án lesz, 17 és 19 óra között.

A következő tréning alkalmával azon szülők kaphatnak segítséget, akiknek gyermeke elvesztette lelkesedését, motivációját a digitális oktatás során. Szó lesz többek között arról, hogyan tudják gyermekük koncentrációját fenntartani, életvezetését és napi ritmusát kialakítani az otthoni tanulás során. A foglalkozásokat Bakos István motivációs képző tartja március 9-én, 11-én és 16-án, 17 és 19 óra között.

Esküvő 1964-ben. Jelen eseményt a házasság hete programsorozat hívta életre
Fotó: FMH archívum

A sorozat utolsó állomásának témája a generációk közötti kapcsolaterősítés lesz, melynek keretében szintén Séllei Györgyi várja a leendő nagyszülőket, és azokat is, akik szívesen megosztanák a már megszerzett tapasztalataikat az unoka-nagyszülő kapcsolatról. A tréningekre március 23-án, 25-én és 30-án kerül sor, szintén 17 és 19 óra között.

Az online foglalkozásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyre a [email protected] címen van lehetőség az érintett tréning megjelölésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában