legolvasottabb cikkeink

2021.02.01. 09:00

Nem unatkoztunk januárban: fegyveres rablás, égi fények, folyamatban a gyorsforglami út előkészítése

A 2021-es évet az emberek többsége úgy várta, mint a messiást. Mivel az első hónap már el is telt belőle, úgy gondoltuk, górcső alá vesszük, hogyan sikerült teljesítenie eddig.

feol.hu

2021.01.25. Fegyveres rablás a székesfehérvári Unix autoalkatrészboltban. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Legolvasottabb januári cikkeink felsorolásából a baleseteket kihagytuk.

1. Rabló-pandúrós hétfő

2021. január 25-én reggel Székesfehérváron gázpisztollyal rabolt ki egy autóalkatrész-szaküzletet egy maszkos férfi. Az elkövetőt a délelőtti órákban a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei, valamint a Terrorelhárítási Központ székesfehérvári munkatársai nagy erőkkel, városszerte keresték, végül a bűncselekménnyel összefüggésben két férfit állítottak elő. Részletekért kattintson IDE!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

2. Üzenet az űrből?

Január nyolcadikán este több olvasónk is figyelmes lett egy ritka, de annál gyönyörűbb égi jelenségre. Rengeteg videófelvételt és fotót is kaptunk tőlük, végül egy szakember segítségét kértük az esettel kapcsolatban.

Velencei-tó
Fotó: Aradi Barna / olvasó

3. M8-as gyorsforgalmi út

Elkészült az M8-as gyorsforgalmi út tanulmánytervének első változata, készül a környezetvédelmi hatásvizsgálat is.

– Úgy látjuk, hogy 2022 januárjában már engedélyes tervdokumentációval fog rendelkezni az M8-as, márciusra építési engedélyekről is beszélhetünk, jó esetben. Ahhoz képest 6-8 hónap elteltével a kiviteli tervek is elkészíthetőek lesznek. Mindent egybevetve úgy látjuk, hogy 2023-ban elindulhat a kivitelezést illetően a továbblépési lehetőség – fogalmazott Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Hogy mi hangzott még el a tájékoztatón a gyorsforgalmi úttal kapcsolatban, IDE kattintva olvashatja!

Az M8-as érinteni fogja Polgárdi, Lepsény, Enying, Mátyásdomb, Dég, Kisláng, Sárszentágota, Sárbogárd, Mezőfalva, Nagykarácsony és Baracs települését is.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

4. Megtalálták a buszvezetőt!

Idős olvasónk fordult szerkesztőségünkhöz azzal a panasszal, hogy már nem először bánt vele tiszteletlenül a Volánbusz Zrt. egyik alkalmazottja. Az esetet természetesen jelentette a busztársaságnak, akik nem tudták beazonosítani a szóban forgó sofőrt. Azonban az idős hölgy egy ismerőse jelezte számunkra, hogy rövid nyomozás után megtalálta. Hogy mikén végződött a történetük, IDE kattintva megtudhatja!

5. Az építőmesterségről

– Egy technikus, egy építésvezető az egy furmányos, belevaló ember, aki minden problémára kitalál valami megoldást. A magasépítői technikusi szakmát úgy kell felfogni, hogy az a motorja az építkezéseknek. Nélküle a kőműves sem tud dolgozni, és a mérnök is hiába tervez. Ő rakja össze a házat, az ő organizációja, az ő szervezése, és ezt tanulni kell – fogalmazott Puska József. A szakember vallja, aki épít, az a jövőben gondolkodik. Beszélgetésünk során érintettük a megyeszékhely jövőjét is, kattintson IDE és olvassa el!

Puska József
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

6. Indul a déli körvasút harmadik, új megállójának tervezése

Ez a beruházás Fejér megyének is fontos, hiszen a kormány döntése szerint a Népliget sarkában létesítendő vasútállomás legfőbb funkciója az lesz, hogy például a Tatabánya, Székesfehérvár vagy Pusztaszabolcs irányából érkező elővárosi vonatok utasai elérhessék az M3-as metrót az Ecseri úti állomáson vagy a népligeti Volánbusz-pályaudvart.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fehervarrol-tovabb-metroval-4598824/

7. A világ legszebb gyereke szeretne lenni Csutorka Márk

Az általános iskolás korú fiú nem akármit vett a fejébe, nyerni szeretne a jövő évi bulgáriai világversenyen. Az odavezető út azonban nem egyszerű, hiszen a modellkedés lelkileg és fizikailag is megterheli, ráadásul az osztálytársaitól is kap olykor hideget-meleget emiatt.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szepsegversenyre-keszul-a-tinedzserkoru-fejer-megyei-diak-4556896/

8. Összefogott a közösség!

Lakossági bejelentés következményeként László Mátyás október 27-én kapott tájékoztatást a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának végrehajtási osztályától, hogy a végrehajtók az ingatlanán végrehajtható hatósági döntésben foglalt munkálatokat végeztetnek el. Arra is felhívták a figyelmét, hogy a hatóság a területet a munkák befejezéséig élet- és balesetveszélyesnek minősítette. A tájékoztatást azon nyomban az építmény kiürítésére vonatkozó felhívás követte: október 29-én 24 óráig el kell hagyni!

László Mátyás nem lakta a negyed házrészt, az udvaron álló lakókocsiban élt.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tepazta-a-sors-ket-honapig-sarkeszi-szelen-elt-laszlo-matyas-4550263/

9. Az első baba: Botond

A megye első, Fejér megyében született babája már seregélyesi otthonában szuszoghatja ki a szilveszteri fáradalmakat. Takács Botond Imrét persze akkor még édesanyja, Takácsné Németh Anita pocakjában érte az éjfél, ám pár órával később már boldogan vehette karjába ő és az apuka, Takács Péter az újévi újszülöttet. A házaspár január 3-án hazavihette a csöppséget, így elmondható, hogy számukra igazán jól indult a 2021-es esztendő.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kacagos-ujevi-karantenbaba-botond-fejer-megye-idei-elso-ujszulottje-4568650/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában