érdemes odafigyelni

2021.02.12. 19:30

Ne érje meglepetés, módosul a vasúti menetrend

A Mávinform tájékoztatása szerint pályafelújítások és menetrendi módosítások lépnek életbe a vasútvonalakon.

MÁV

Sokan még ma sem tudják, hogy bizonyos jegyek csak 4 órán át érvényesek a vonaton Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap / Archív / Illusztráció

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon a vasútvillamosítási munkák jelenlegi fázisához igazodva február 28-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszokkal kell utazni. A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg. A Déli pályaudvar és Tapolca között a gyorsvonatok nem közlekednek. Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal utazhatnak a Déli pályaudvarról Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, melyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot.

A Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon február 13-án, 14-én, 20-án és 21-én 8 és 15 óra között a G43-as jelzésű vonatok csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekednek. A menetrendet a Martonvásár–Gárdony szakaszon végzett felsővezeték-karbantartás miatt módosítják.

Nemzetközi közlekedés

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon a 204-es számú, Agram-Tópart InterCity a Déli pályaudvar és Nagykanizsa között, kizárólag másodosztályú kocsikkal közlekedik. Nagykanizsa és Gyékényes között a Szombathely–Pécs közötti 8906-os számú vonattal utazhatnak, Nagykanizsáról 18:51-kor indul, Gyékényesre 19:24-kor érkezik. A 201-es számú, Agram-Tópart InterCity Nagykanizsa és a Déli pályaudvar között kizárólag 2. osztályú kocsikkal közlekedik. Gyékényes és Nagykanizsa között a 8591-es számú vonattal utazhatnak, Gyékényesről 18:35-kor indul, Nagykanizsára 19:07-kor érkezik meg.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában