koszorúzás

2021.02.19. 16:01

„Most nagyon sok Kossuth Zsuzsánk van” – Ma van a magyar ápolók napja

Február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésnapja 2014 óta hivatalosan is a magyar ápolók napja.

Majer Tamás

2021.02.19. A Fejér Megyei Szent György Kórház dolgozói megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna szobrát. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

Kossuth Zsuzsanna az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alatt mint a tábori kórházak főápolója írta be magát a történelembe. Az ő szobránál koszorúztak pénteken a megyei kórház udvarán.

 

– Ha valaha volt aktualitása ennek a koszorúzásnak, akkor az most van – nyilatkozta Bucsi László a kórház intézményvezetője. – Abban az időben az osztrákok ellen harcoltunk, ez is egy harc, véleményem szerint ez legalább akkora, a végeredmény mindenképpen. Egy csúnya szót mondok: hullahegyek akkor, hullahegyek most, ápoltak százai, ezrei a kórházban, akkor is és most is – utalt a jelenlegi helyzetre, a koronavírus járványra a doktor. – Azt kell mondjam, hogy el tudom képzelni azt az időszakot. Most nagyon sok Kossuth Zsuzsánk van! Egyet mindenképpen kiemelnék. Pár hónappal ezelőtt a covid áldozataként meghalt a hematológiai osztályunk főnövér-helyettese. Én biztos vagyok abban, ha még pár évig itt leszek ebben a pozícióban, és koszorúzni fogok, akkor Kossuth Zsuzsa neve mellett Vass Zsuzsa neve eszembe fog jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában