félig készen van

2021.02.20. 07:30

Minibölcsődét építenek Daruszentmiklóson

Már félig kész van a település új minibölcsődéje, amelynek összértéke – a tervek szerint – 27 millió forint lesz. A projektet Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette Rauf Norbert polgármester jelenlétében.

Korondy Tamás

Úgy látszik, a minibölcsődék kialakítása egy új, üde színfolt lett a gyermekmegőrzők világában, hiszen néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy Iszkaszentgyörgyön hogyan is működik egy hasonló létesítmény – az már az idei évtől üzembe is állt.

Ahogyan a településvezetés fogalmaz: „A község erre a beruházásra évek óta készül, hiszen a kialakításhoz szükséges ingatlant már évek óta megvásárolták. A kistelepülések folyamatosan küzdenek a lakosság, és főleg a fiatalok megtartásával. Ez a beruházás megkönnyíti a kisgyermekesek munkába állását, hiszen a gyermekek elhelyezése helyben megoldódik.”

Mint megtudtuk, az új bölcsőde 5–8 gyermek elhelyezésére lesz képes egyszerre, és a tervek szerint július elsejével már fogadni is lehet itt a gyermekeket. Az épület készültségi állapota jelenleg meghaladja az 50 százalékot, így annak végső kialakítása várhatóan a projektben is szereplő 27 millió forintba fog kerülni.

Varga Gábor országgyűlési képviselő és Rauf Norbert polgármester örömmel konstatálták, hogy az építkezés a járvány ellenére kellő ütemben halad, s ezt egy fényképpel is megörökítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában