duplájára nőtt az iskolára elkölthető összeg

2021.02.05. 19:00

Megújul a Kodály: elkezdődtek a munkálatok

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Kodály Zoltán Általános Iskolában. 891 millió forintból készül el az új táncterem, kórusterem, valamint többek közt a fejlesztő szobák. A másfél éves munka végén további felújítások várhatók, melyeknek költségeiből a város is kiveszi a részét – hangsúlyozta pénteken az iskola előtt a polgármester.

S. Töttő Rita

2021.02.05. Kodály Általános Iskola felújításáról tartottak sajtótájékotztatót Vargha Tamás, Cser-Palkovics András és Kneifel Imre igazgató. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola épületénél a napokban. Vargha Tamás országgyűlési képviselő az iskola előtt pénteken örömmel erősítette meg a hírt s elmondta: az intézmény EFOP pályázaton elnyert több mint 270 millió forintját a kormány korábban már támogatta, majd támogatta még egyszer, több mint 400 millió forint értékben – így több mint duplájára nőtt az iskolára elkölthető összeg.

- Itt az ideje a táncterem és kórusterem létrehozásának és eljött az ideje, hogy bővítsük a lehetőségeket az iskolában. Nagyon örülök, hogy ez a pillanat elérkezett – fogalmazott a képviselő. Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület vezetője is örömhírként jellemezte az eseményeket:

- Sikeres közbeszerzési eljáráson vagyunk túl s a munkaterület átadása is megtörtént már. Tényleg célegyenesben vagyunk, a projekt megvalósulása következik, melynek teljes keretösszege 891 millió forint lesz. Hogy mire elég ez a pénz a mai világban? – tette fel a költői kérdést a tankerület vezető. A projekt részeként a meglévő tornacsarnok szerkezetig visszabontásra kerül és ezen rész bővítésével egy nagyobb, kiszolgálóhelyiségekkel kiegészített 462 négyzetméteres tornaterem és táncterem valósul meg. A „régi” épületrész tetőszerkezet felújítása, azon belül a Lövölde utcai szárny tetőtér beépítése meg is történik. Itt három foglalkoztató és egy 100 négyzetméteres kórusterem kap helyet. A felújítás részét képezik a teljes épület eddig nem cserélt nyílászáróinak cseréje, valamint a tornaterem mellett egy új sportpálya kialakítására is sor kerül. Az iskola udvarán akadálymentes rámpát helyeznek ki. – Székesfehérvár meghatározó és nagy létszámú intézménye a Kodály, ahol általános iskola első osztályától érettségiig járnak tanulók, s büszkék vagyunk az itt folyó nevelő-oktató munkára, amiért külön köszönet az igazgató úrnak és valamennyi pedagógus kollégának – hangsúlyozta a tankerület vezető.

 

- Régi vágyunk teljesül, amikor majd a gyerekekkel olyan körülmények között táncolhatunk és énekelhetünk, ami méltó ahhoz a szép feladathoz, amit igyekszünk tudásunkhoz képest legjobban elvégezni, a gyerekek örömére és a mi örömünkre is. Már csak türelmesen meg kell várni ezt a másfél évet, míg mindez elkészül – tette hozzá Kneifel Imre igazgató, megjegyezve, hogy a kivitelezési munkálatok ideje alatt valószínűleg az együttélés egy új formáját kell majd megtanulniuk, s ebben bizonyosan sok tapasztalatot szereznek, de – fogalmazott – az eredmény a legfontosabb. Cser-Palkovics András polgármester is, az épületre mutatva, megerősítette: – Látjuk, hogy az épületre ráfér a felújítás, az intézményben folyó szakmai, magas színvonalú pedagógiai munka pedig abszolút indokolttá teszi, hogy az itt dolgozóknak ehhez megfelelő keret álljon rendelkezésre. S arról se feledkezünk meg, hogy volt egy ígéretünk a város részéről. Van ugyanis néhány olyan elem, amely nem része a mostani felújításnak – ilyen például a homlokzati felújítás. A város, a mostani fejlesztés után, támogatja majd ennek a munkának az elvégzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában