Az iskolai rendezvényekhez sem volt elég

2021.02.24. 07:05

Kinőtte a saját kultúrházát Fehérvárcsurgó

Nagy erőkkel zajlanak a felújítási, illetve átalakítási munkálatok a település kultúrházának belső terében. A tervek szerint májusra el is készülnek a munkával.

Palocsai Jenő

A válaszfalak kibontásával megnövelik a nézőteret Fotó: PT / FMH

Kedden délelőtt bejárást tartott Temesvári Krisztián polgármester és Törő Gábor ország­gyűlési képviselő. A kétezer fős település kinőtte a korábban használt, ötven-hatvan fő befogadására alkalmas művelődési házat, ezért az elválasztó falak kibontásával, módosításával megnövelik a majdani nézőteret.

A tervek szerint egy teljesen új, helyi piac is épülhet majd a településen

Temesvári Krisztiántól megtudtuk, hogy 15 millió forint jut erre a kifejezetten a belső tereket érintő átalakításra. Több helyiségből alakítanak ki egy U alakú teret, ami a helyi rendezvényeken túl talán már esküvők és egyéb események lebonyolítására is alkalmas lehet. A jelenlegi állapotában a művelődési ház már az óvodai, illetve az iskolai rendezvények számára sem tudott megfelelő helyet biztosítani. Ezek a tapasztalatok szülték azt az ötletet, hogy ­pályázzanak az átalakításra. Ehhez viszont át kellett telepíteni a könyvtárat, ami nemrégiben leköltözött végleges helyére, a korábbi orvos lakás három szobájába.

A válaszfalak kibontásával megnövelik a nézőteret
Fotó: PT / FMH

A polgármester a Fejér Megyei Hírlap ­érdeklődésére elmondta: – Nagyon szép kis könyvtára lett Csurgónak, melyben felújították a polcokat is. A könyvtár jelenleg nem tud üzemelni személyes jelenléttel, viszont létrehoztunk számára egy követhető közösségi oldalt, amin keresztül működhet a kölcsönzés előre egyeztetéssel, illetve kiszállítással. A könyvtár költözése után kezdődhetett a nagyterem kialakítása a művelődési házban. A falak bontását, rendezését követően új padozatot kapnak a megújuló részek. Új, a korábbinál több férőhelyesek lesznek a mellékhelyiségek is, hogy a hamarosan 120-150 fő befogadására is alkalmassá tett épülethez igazodjanak. A művelődési házzal kapcsolatos beruházás befejezése ideje május, úgyhogy tervek szerint a nyári és az őszi rendezvényeket már ott fogják tartani. Temesvári és Törő egy most induló projektről is egyeztetett, mert a tervek szerint egy teljesen új, helyi piac is épül majd a településen, ahova 20 kilométeres körzetből vihetik áruikat a környék termelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában