A gyorshajtás rendszeres

2021.02.19. 20:00

Kiemelt rendőri jelenlét várható a Nagyszombati úton

A közlekedési problémák bizony nem csak a Pozsonyi utcát érintik, úgy tűnik, a Nagyszombati utca lakói is hasonló nehézségekkel küzdenek.

Héjj Vivien

Egy közlekedésbiztonsági hónap keretében külön vizsgálják majd, mi lenne az üdvözítő megoldás a Nagyszombati úton

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Többször írtunk a Pozsonyi és a Zsolnai út közlekedési problémáiról. A lakók tapasztalatai szerint rendszeres a gyorshajtás, és sajnos az újonnan telepített jelzőlámpa – ami szintén a sebességtúllépést hivatott visszaszorítani – sem szüntette meg a problémát.

Ezen írásunk kapcsán kereste fel lapunkat a Nagyszombati Utcai Érdekvédelmi Kör megbízott vezetője, Lánczos János, aki részletesen mesélt a problémákról. Mint megtudtuk, a 40 kilométer per órás sebességkorlátozó táblát sokan figyelmen kívül hagyják, egyúttal a súlykorlátozás alá eső – 7,5 tonnánál nehezebb – gépjárművek is gyakorta közlekednek e szakaszon, nem beszélve a mezőgazdasági gépjárművekről, amelyek jobb híján szintén itt járnak. A nagy gépjárműforgalomnak az útburkolat látja kárát, a kisebb úthibák okozta szintkülönbségek még jobban felerősítik a nagy tömegű járművek közlekedési moraját.

Egy közlekedésbiztonsági hónap keretében külön vizsgálják majd, mi lenne az üdvözítő megoldás a Nagyszombati úton
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A lakosság nem tétlenkedik, együttes erővel próbálnak megoldást találni a problémákra. Az utóbbi években számos bejelentéssel, fényképpel, feljelentéssel, személyes megkereséssel jelezték a gyorshajtással és az „illegális” közlekedéssel kapcsolatos problémákat az önkormányzatnak, a képvise­lők­nek és a rendőrségnek. A tapasztalat azt mutatja, az eseti rendőri ellenőrzés nem hozott tartós javulást.

Megkerestük az önkormányzatot, várható-e végleges megoldás a felmerült problémákra. Mint megtudtuk, a Nagyszombati út kapcsán szóba került több kisebb körforgalom kialakítása, amely lassításra, odafigyelésre késztetné a járművezetőket. A szakemberek keresik a megoldást a felmerült kérdésekre, ebben az ott élők is sokat segítenek észrevételeikkel, javaslataikkal.

Az egyeztetés végén a résztvevők abban állapodtak meg, hogy idén egy közlekedésbiztonsági hónap keretében az érintett útszakaszon kiemelt rendőri jelenlét mellett vizsgálják, hol és milyen sebességkorlátozási módszert lehet és érdemes alkalmazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában