Közérdekű

2021.02.18. 11:46

Kicseréli a Depónia a szelektív kukákat Fehérvár családi házas övezeteiben

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a lakossági ingatlanhasználók számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db, tájékoztató matricával ellátott, új, 120 literes kerekes gyűjtőedényt, amelybe az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékot kell elhelyezni.

Feol.hu, Borsányi Bea

A régi kékeket új, kék-sárga fogantyús kukák váltják

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A régi kék színű helyett most Fehérváron is a vidéken kiosztott kék-sárga fogantyús szürke kukák kerülnek használatba. A továbbiakban ezekben a tájékoztató matricával ellátott, új, 120 literes kerekes gyűjtőedényekben kell gyűjteni a szelektív hulladékot.

A cserével a lakosságnak külön teendője nincs. A kék edényt a következő szelektívhulladék-gyűjtési napon az ürítést követően automatikusan elszállítják, helyette az új gyűjtőedényt hagyják a ház előtt.

– Azt kérjük, hogy a jövő héttől esedékes szelektívszemét-gyűjtési napokon a régi kék kukát mindenképpen tegyék, hagyják kint a közterületen, hogy a cserét végre tudjuk hajtani. Ha ez megtörtént, az új gyűjtőedényt nyugodtan be lehet vinni az ingatlanra – tájékoztatta lapunkat Polónyi Dóra, a Depónia PR-vezetője.

A régi kékeket új, kék-sárga fogantyús kukák váltják
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ha a következő szelektívhulladék-gyűjtési napon valaki nem tudja kitenni a kék kukáját, akkor sincs baj, hiszen a csere egészen április 30-ig tart. Ha addig sem áll valakinek a módjában az edényt kihelyezni, úgy a cserét ügyfélfogadási időben a Depónia székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában (Székesfehérvár, Sörház tér 3.) is le lehet bonyolítani. Ez esetben nyilván a szolgáltatást igénybe vevőnek kell a régi kék kukát beszállítania.

A begyűjtött kukák sem „kerülnek a kukába”, a használható darabokat olyan településeken osztják majd ki, amelyek nem tartoznak a hulladékgazdálkodási társuláshoz, tudta meg lapunk a PR-vezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában