Fejlesztések 2021-ben

2021.02.25. 07:50

Jó irányba tart Kulcs: nagy fejlődés várható az idén

A község önkormányzata szorgosan dolgozik a tavaly elnyert pályázatok megvalósításán – erről tájékoztatták a lakosságot.

Korondy Tamás

Az idősek nappali ellátását célzó pályázat segítségével vették meg a „Nap házát” F: Pesti Tamás (Archív)

Az új helyi bölcsőde megépítésére az óvoda mellett fog sor kerülni – az ehhez szükséges terület megvásárlása jelenleg is folyamatban van. Emellett az óvodai tetőszerkezet felújítása is tervben van, már ki is választották a kivitelezőt, így reményeik szerint a nyár folyamán a munka be is fejeződhet. „Az elnyert illegálishulladék-felszámolási pályázat segítségével február 28-ig a feltárt illegális hulladékok begyűjtése és elszállítása történik meg” – írja az önkormányzat. Hozzátették, már benyújtották a következő kamerarendszer-kiépítésre a pályázatot, melynek keretében 8 kamerát szeretnének a veszélyeztetett helyekre felszerelni.

Jól haladnak a pályázatok, sok közülük már az idén is elkészülhet

„A tavaly elnyert, 220 millió forint összértékű, közlekedésfejlesztés céljára elnyert pályázatunkban jelenleg a tervezési munka zajlik. A pályázat keretében szeretnénk a Rákóczi utcában a templomtól az óvodáig terjedő szakaszon a járdát kiépíteni, a Tamási Áron, az Arany János, a Muskátli, az Erősítő, a Faiskola, a Göböljárás utca, a Sőtér sétány tönkrement részeit felújítani, és a 6-ok terét megújítani” – olvasható a tájékoztatóban, melyből kiderül, hogy legkésőbb december 31. napjával meg is kell valósulnia a fejlesztésnek. Közműfejlesztésre is elnyert a falu 60 millió forintot – ebből a támogatásból a Virághegyi, a Radicsa, a Kőbányai, a Fenyő, a Cinke, a Csalogány, a Rigó és a Kiskert utcák vízi közművezetékét tervezteti az önkormányzat jelenleg is.

Az idősek nappali ellátását célzó pályázat segítségével vették meg a „Nap házát”
F: Pesti Tamás (Archív)

„Játszótérfejlesztésre is nyertünk az elmúlt évben 49 millió forintot. Ez a pályázat van a legelőkészítettebb állapotban, itt megtörtént a tervezés, és a kivitelező kiválasztása is. A munka tavasszal elkezdődik, és szeptemberre meg is valósul három játszótér: a Sportpályán gördeszkapálya és teqballpálya készül a fiatalok részére, a Spanyol lakóparkban és a Deák Ferenc utca–Bem utca sarkán pedig a kicsik részére 1-1 játszótér épül” – áll a közleményben. Ugyancsak pályázatot nyert el Kulcs az idősek nappali ellátására. Mint kiderült, ebből már megvásárolták az orvosi rendelő mellett lévő „Nap házát”, és rendelés alatt áll az idősek ellátásához szükséges eszközök beszerzése. Végezetül a hajóállomás és környezetének felújítása, melyre két pályázati támogatást is elnyertek tavaly: az 5 millió forintos támogatásból hűtő-fűtő klímákat szereltettek fel, és főként kisebb építészeti felújításokat végeztek. A 100 millió forint értékű támogatás felhasználását jelenleg a támogatóval egyeztetik, a felújítás pontos tartalmáról tájékoztatni fogják a lakosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában