legyünk résen

2021.02.02. 12:00

Igaz történet a pórul járt, előszállási besurranókról

Besurranó tolvajok járták két egymást követő napon a települést. A közösségi oldal privát csoportjában 13 óra 54-kor tették az első bejegyzést, a történetet lezáró komment időpontja másnap 9 óra 21 perc.

V. Varga József

A besurranók nem babrálnak a zárakkal: a jó alkalmat keresik, hogy bejussanak egy-egy otthonba

Fotó: illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bejegyzésekből csemegéztünk:

SzÉ: Vigyázzatok, besurranó tolvajok (kisebbség) járják a falut, legalábbis a Nagykarácsonyi úton. ÉCsA: És ilyenkor, hol a rendőr? Kocsi, személyleírás, menjen és kérdezzen. Sajnos minden évben visszatérő dolog. Megelőzés! BHA: Milyen autóval, Évi? SzÉ: Nálam gyalog volt egy asszony, de biztos várták valahol. Szép kis pakkot összerakott, mire észrevettem.

SL: Egy fekete Audival járnak terepszemlézni. Lassan mennek, minden udvarba alaposan benéznek. MK: Az autó rendszámát közzé lehet tenni? LK: Nem osztható. RB: Rend­őrnek, polgárőrnek szóljatok! TA: Szeretnék velük találkozni – várom őket. NL: Olyan csöves vagyok, ide maximum hoznak. SZK: Ha megyek anyukámat meglátogatni, ne dobáljatok meg a Nagykarácsonyi úton. Fekete Audim van…

ME: Be is jött a házba. Kivágtam. JSD: Helyszín: Petőfi utca. VV: Helyszín: Balatoni út. NL: Csak maszkot osztogat, ne legyetek ilyen gonoszak… MP: Családi vállalkozás. SzJ: Az asszonyság nálam is járt, rövid úton „kitessékeltem”, és fel is jelentettem. Kövessétek a példámat, mert feljelentés nélkül hiába írogatjuk ki ide. HE: A nevét is tudom…

LK: Csak surranjon, én meg surranóban leszek! SzE: Ha mindenki bejelentette volna, akinél járt… KGM: Már el is kapták, most szóltak! SzÉ: Köszönet a rendőreinknek és a polgárőreinknek a gyors intézkedésért!

A besurranók nem babrálnak a zárakkal: a jó alkalmat keresik, hogy bejussanak egy-egy otthonba
Fotóillusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Így esett az eset, s elmondhatjuk, Előszálláson most szerencsés véget ért. A besurranás más, mint a betörés, itt nincs felfeszített zár, betört ablak.

A tolvajok erőszak nélkül jutnak be nyitva hagyott ajtón, ablakon. Az sem tartja vissza őket, ha a tulajdonosok otthon vannak.

Leggyakrabban táskát, készpénzt, ékszert visznek el – hívják fel a figyelmünket időről időre a rendőrségi tájékoztatók. Az elkövetők nem szemelik ki előre a helyszínt, hanem „átfésülnek” egy utcát, településrészt, lakótelepet, és a kedvező alkalomra várnak. Kellő elővigyázatossággal az ilyen esetek megelőzhetők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában