Ötletek a menyasszonyi álmokhoz

2021.02.23. 17:30

Február volt eddig az év fő esküvőtervező időszaka, most ez más formát kapott

Vannak, akik a tavalyi évről hozták át 2021-re az esküvőjüket, ám akadnak olyanok is, akiknek már C tervük is van a nagy napra és a lakodalomra vonatkozóan. Kovács Kata, fehérvári ceremóniamester szerint azonban most is nagy a bizonytalanság. Ebbe hoz egy kis tervezhetőséget a szakember új ötlete, az esküvői jegyzetkönyv, melyben saját gondolatai mellé kerülhetnek a menyasszonyok megvalósítandó álmai. Igazi karanténötlet volt ez, mondja az alkotó.

S. Töttő Rita

Kovács Kata székesfehérvári szertartásvezető és ceremóniamester: házasodni lehet, bulizni még nem. De a tervekhez jegyzetek kellenek, ebben igyekszik segíteni Fotó: Czauner Gábor archív

Idén – ahogy a tavalyi évre is igaz volt –, nem könnyű menyasszonynak lenni. Az amúgy sem egyszerű esküvőszervezési folyamatot a vírushelyzet nagyban megnehezíti. És ez érződik a lakodalmak szervezési kedvén. Mert ugye jelen pillanatban házasodni lehet – 10 fő jelenlétében –, viszont megünnepelni a szokásoknak megfelelően egy jó kis lagzival sajnos nem. Mivel a szervezési folyamat hosszú hónapokig, akár évekig is tartó időszak, így ez sajnos nem csak átmeneti idő.

Az idei párok, akik esküvőre adták a fejüket, már kitartóbbak mint tavaly

Mondhatnánk, hogy hozzászoktak már a párok ehhez, de nem lenne igaz. Ahogy közeledik a tavasz, és ezzel együtt közeledik az esküvőszezon, egyre feszültebbek ismét a párok. Megtarthatják-e a lagzijukat? Ha meg lehet tartani, vajon a vendégek eljönnek-e vagy félnek a vírustól? A külföldön élő párok esetében pedig halmozottan hátrányos a dolog, hisz ott több ország éppen aktuális korlátozásainak kell megfelelniük. Nem könnyű. Főleg azoknak, akik tavalyról tették át az időpontjukat idénre, és most pontosan ugyanott vannak. Bizonytalanság, kétségek, mindeközben reménykednek és szerencsére szerelmesek. Ünnepelnének már. Kovács Kata ceremóniamestert és szertartásvezetőt kérdeztük, mire számít az „esküvőszakma” idén s közben elárulta azt is, mivel töltötte az időt, amíg nem eskethette a párokat.

Reménnyel telve

– Az én tapasztalatom az, hogy az idei párok akik esküvőszervezésre adták a fejüket, már kitartóbbak mint tavaly, már nem rakják át rögtön az időpontokat mondjuk 2022-re. Kivárnak. Hisz tudják, egy pillanat alatt változhat meg minden, és kaphatnak zöld utat a lagzik. Így most mindenki kivár, reménykedve, hogy az ő időpontjában már boldogan lehet ünnepelni. De persze már rutinosak, vannak B terves időpontok, és van már ahol C terv is van. Pontosan úgy, ahogy a szolgáltatóknál, ők is nehéz helyzetben vannak, hisz sokaknak ez a főállása. Fotósok, videósok, dekorosok, zenekarok, lemezlovasok, ceremóniamesterek és vőfélyek várják, hogy végre esküvőzhessünk. Ám, hogy ne unatkozzam ebben az időszakban se, megvalósítottam az öt éve rejtegetett vágyamat: végre megjelent az első könyvem esküvőtémában – osztotta meg lelkesen lapunkkal Kovács Kata, aki egy évvel ezelőtt határozta el, hogy most már nemcsak álmodozik róla, de meg is valósítja.

Kovács Kata székesfehérvári szertartásvezető és ceremóniamester: házasodni lehet, bulizni még nem. De a tervekhez jegyzetek kellenek, ebben igyekszik segíteni
Fotó: Czauner Gábor archív

 

Barátnő

– Sokféle terv volt a fejemben, végül az esküvői jegyzetkönyvre esett a választásom. Mivel a hosszú évek alatt ceremóniamesterként eltöltött esküvős éveim alatt kialakítottam magam köré egy esküvős világot, ami engem leginkább jellemez, ezért lett a szlogenem: A menyasszony barátnője. Így tudtam, hogy ezt a jelzőt mindenképpen felhasználom a könyvben, mert egy olyan kiadványt szerettem volna a menyasszonyok kezébe adni, ami tényleg a barátnőjük lesz az esküvő szervezése alatt – mondja a ceremóniamester, akinek tapasztalatai szerint ugyanis a menyasszonyoknak kellenek a pozitív megerősítő gondolatok, a motiváció, az inspiráció és a hasznos, praktikus tanácsok az esküvőszervezés alatt. Hisz mikor elkezdenek esküvőt szervezni, mindenki ellátja őket „jó tanácsokkal”, rengeteg ötlettel találkoznak az interneten, miközben mindenhonnan azt hallják, hogy ennek a napnak „kell” lennie életük legszebb napjának, nem hibázhatnak, nincs másodjára. És a fejük felett átcsapnak a hullámok, nem tudják már mire és kire hallgassanak, hisz először szerveznek esküvőt.

– Mindig figyeltem, milyen füzetbe jegyzetelnek a megbeszéléseim alatt, és azt láttam, hogy a legtöbben egy szebb füzetbe írnak. Ekkor döntöttem el, hogy készítek a mai menyasszonyoknak egy jegyzetelős kiadványt, amit feldobnék az ötleteimmel, motiváló gondolataimmal, mert hiszem, és tudom, hogy szükségük van rá a lányoknak! Ebben a könyvben az én gondolataim, ötleteim egészítik ki az ő gondolataikat. Inspirálom őket, miközben egy esküvőjükhöz méltó helyre gyűjthetik össze ötleteiket, álmaikat. Ha az esküvőszervezés rögös útján pedig kikapcsolódnának, akkor pedig a lapok szélén található geometrikus mintájú felnőtt színezővel ezt megtehetik – mutat rá a karantén idején készült jegyzetkönyv részleteire Kata, aki mindezek mellé saját maga készített könyvékszert és könyvjelzőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában