felmértük a terepet

2021.02.10. 16:00

Életveszély Öreghegyen? A helyszínen jártunk (videóval)

A Pozsonyi úton napi szinten száguldozó autókra hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk.

feol.hu

20200530 Székesfehérvár, Kossuth Iskola, sebességmérő lámpa, átkelő. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint arról korábban beszámoltunk, az öreghegyi lakó elmondása szerint az érvényben lévő 30 km/h-ás korlátozást rendszerint veszik semmibe az arra közlekedők, hangos dudálásokkal, koccanásokkal és elütött állatokkal telnek a napok a Pozsonyi és a Zsolnai út környékén. Az említett területen iskola működik, így a gyerekek is állandó veszélynek vannak kitéve.

Nyakunkba vettük a városrészt, hogy megnézzük, milyen állapotok uralkodnak a kora délutáni órákban a helyszínen. Az út állapota valóban nem a legjobb és nagy az átmenő forgalom is. Ennek ellenére ottjártunkkor a körforgalmat minden közlekedő szabályosan használta, bár el kell ismerni, a buszoknak nincs egyszerű dolguk vele.

Az iskola előtt valóban többel mennek az autósok, mint ami megengedett volna, ám egy speciális jelzőlámpa segítségével, sikerül visszaszorítani a száguldozási kedvet. Mint azt a videón is jól láthatják, ha valaki meghaladja a tőle megkívánt sebességet, azonnal pirosra vált a lámpa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában